Annonce
Kolding

Glædelig statistik: Antallet af indbrud rasler ned i Kolding

Det sker mere og mere sjældent, at politiets patruljer må rykke ud til indbrud i Kolding Kommune. Samme tendens ser man over hele landet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Arkivfoto: Michael Bager
470 indbrud er der registret i Kolding i løbet af 2019. Og selv om tallet kan blive justeret en smule, er der ingen tvivl om, at der er blevet færre og færre indbrud over de senere år.

Kolding: Selv om avisen løbende kan rapportere om indbrud i Kolding Kommune, så er antallet alligevel kun gået én vej de senere år - og det er nedad.

I 2019 blev der registreret 470 indbrud i kommunen ifølge de tal, som netop er opgjort af Danmarks Statistik. Det er en ganske markant nedgang i forhold til årene forinden, hvor der blev begået 636 indbrud (2018), 604 indbrud (2017), 543 indbrud (2016) og 739 indbrud (2015).

Dermed følger Kolding den tendens, man oplever over hele landet. Fjerde kvartal i 2019 bød på rekordfå anmeldte indbrud i private boliger, og nye tal viser, at vi i Danmark i 2019 har oplevet det færreste antal anmeldte indbrud i over 35 år.

Annonce

Gratis app

Via appen Nabohjælp kan man organisere sig i grupper af betroede naboer og holde øje med hinandens boliger, fortæller Sarah Risbøl Jacobsen, kommunikationskonsulent i Nabohjælp, og fortsætter:

- Der er også mulighed for at dele og modtage beskeder fra andre nabohjælpere i et større område, så du bliver orienteret, hvis der er set mistænkelige personer i kvarteret, eller der har været indbrud i nærheden.

Nabohjælps-appen kan downloades gratis i App Store eller i Google Play.

Bo trygt! arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem. Bag indsatsen står TrygFonden og Foreningen Realdania sammen med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd. Læs mere på www.botrygt.dk

Frygten påvirker os

Bo trygt, der arbejder for at reducere indbrud, mener, at den positive udvikling blandt andet skyldes, at danskerne for alvor er gået sammen om at holde tyvene ude.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort indbrudstal fra 4. kvartal 2019, og der blev på landsplan anmeldt 7437 indbrud. Lægger man dem sammen med indbrudstallene fra de første tre kvartaler, giver det i alt 24.553 indbrud i 2019. Der er tale om foreløbige tal, der kan blive justeret en anelse, når alle indbrud i julen er endeligt registreret, men tallet vil ikke ændre sig væsentligt.

- Det er en rigtig god nyhed, at vi har haft så relativt få indbrud i Danmark sidste år, når vi sammenligner med tidligere år. Det er resultatet af mange menneskers, nabolags og organisationers indsats for at gøre livet surt for indbrudstyvene, og det er noget, vi alle bør glæde os over, siger Britt Wendelboe i en pressemeddelelse.

Hun er programleder i Bo trygt-samarbejdet, som arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem. Bag indsatsen står TrygFonden og Foreningen Realdania sammen med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

- Frygten for indbrud er noget af det, der påvirker danskernes tryghed allermest i en negativ retning, og derfor er der fortsat brug for, at vi alle sammen gør en målrettet indsats for at holde tyvene ude. Ikke bare af vores eget hjem, men af hele nabolaget, siger Britt Wendelboe.

Nabohjælp er effektivt

Hos Bo trygt oplever man en stor interesse for, hvordan man mest effektivt forebygger indbrud. - Det bedste, man kan gøre for at forhindre indbrud, er at gøre det vanskeligt for indbrudstyvene at komme ind. Jo længere tid, det tager at bryde ind, jo større er chancen for, at tyvene opgiver. Nabohjælp er også et effektivt middel til at forhindre indbrud, så jeg kan kun opfordre til, at man downloader Nabohjælps-appen og organiserer sig med sine naboer. Hvis tyvene fornemmer, at der bliver holdt øje ind over hækken, og at alle hilser på fremmede personer i kvarteret, så øges chancerne for, at de lister af igen, fordi de ikke vil genkendes, siger Britt Wendelboe.

Via appen Nabohjælp kan man organisere sig i grupper af betroede naboer og holde øje med hinandens boliger, fortæller Sarah Risbøl Jacobsen, der kommunikationskonsulent i Nabohjælp.

- Der er også mulighed for at dele og modtage beskeder fra andre nabohjælpere i et større område, så du bliver orienteret, hvis der er set mistænkelige personer i kvarteret, eller der har været indbrud i nærheden, siger hun i pressemeddelselsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Ribe Boldklub hædrede fire ildsjæle

Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce