Annonce
Kolding

Glæden var stor, da STU-eleverne dimitterede

De syv unge STU-elever fejrede afslutningen på uddannelsen med en drive in-dimissionsfest. Privatfoto.
Annonce

Christiansfeld: Stoltheden og glæden var stor blandt syv unge STU-elever, da de afsluttede deres treårige ungdomsuddannelse med en lidt alternativ dimissionsfest.

I tre år har en gruppe af unge med nedsat funktion gået på den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU) for at blive så klar til voksenlivet som muligt. Afslutningen skulle naturligvis markeres med en dimissionsfest – eller i hvert fald så rigtig som coronasituationen tillader.

Et drive in-arrangement på parkeringspladsen med taler, fællessang, gaver og huer gjorde det til en flot og højtidelig markering for en gruppe af unge, der ikke som deres jævnaldrende skal videre på anden videregående uddannelse. I stedet tager de hul på deres eget voksenliv og for de flestes vedkommende et arbejde i beskyttet beskæftigelse under Nordhøj i Kolding.

For forældrene var det en dag, der både var en glædens dag men også en vemodig en af slagsen.

- Han har udviklet sig helt fantastisk hen over de tre år. Især har vi set ham udvikle sig socialt og danne relationer med sine jævnaldrende. Og så har han lært selv at tage med bussen hjem, og det er altså ret vildt, siger Jeanette Baun Rasmussen, der er mor til Peter.

- Frederik har udviklet sig helt vildt i de tre år, hvor han også er flyttet hjemmefra, og dagen i dag har været så fin en markering og afslutning på en god tid, fortæller Frederiks mor, Hanne Neessen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce