Annonce
Vejen

Glæden ved at få hole-in-one

Svend Bjerrum Hansen, nummer to fra højre, fik hole-in-one på hul 6 - og glæden var til at få øje på hos både ham og de tre holdkammerater. Hanna fra krolfklubben sørgede for at notere det hele på blokken. Foto: Dorthe Andresen
15 foreninger havde hver meldt hold til, da Jels Krolf Klub inviterede til sit årlige arrangement "Foreningskrolf." I alt deltog omkring 100 i arrangementet.

Jels: Selvtilliden fejlede ikke noget hos de fire herrer fra Jels Tennisklub, da de var mødt frem for at være med til Jels Krolf Klubs årligt tilbagevendende tiltag, nemlig "Foreningskrolf," hvor alle byens foreninger har mulighed for at stille med hold, prøve kræfter med krolfsporten og hygge sig i hinandens selskab.

- Jaaaahhh, lød det pludselig så højt, at flere deltagere på holdene på de nærmeste baner lige løftede hovederne for at se, hvad der var sket.

Det, der var sket, var, at Svend Bjerrum Hansen viste, at holdet havde noget at have selvtilliden i, da han på hul 6 sørgede for at lave holdets første hole-in-one - både til stor glæde for ham selv, men også for holdkammeraterne, der jublede lige så højt.

Hele holdet, der udover Svend Bjerrum Hansen, bestod af H.C. Høi Hansen, Niels Nielsen og Tage Jessen, klarede sig faktisk rigtig fint. Så fint, at Hanna fra krolfklubben, der sørgede for at notere slagene for herrerne, mente, at de da skulle overveje at blive medlemmer.

- Hva' koster det?

- 100 kroner om året, lød svaret.

- Det var billigt, lød det fra herrerne, der måske overvejer, om det kunne være noget for dem.

Et er i hvert fald sikkert - denne eftermiddag hyggede de sig.

- Vi var også med sidste år, og vi syntes, at det var rigtig sjovt, sagde Svend Bjerrum Hansen.

Annonce
Det er ikke altid helt nemt at komme til at skyde til kuglen. Margrethe Søndergaard måtte lige kæmpe lidt med et par grene for at få plads til at skyde. Foto: Dorthe Andresen

Det forbistrede hul 9

For tennisherrerne gik det ret fint på de efterfølgende huller - og undervejs bestyrkede de hinanden i, at det helt sikkert var mere dygtighed end held, når de på få slag fik kuglerne i hul. Også selvom de et par gange måtte ud i det høje græs for at skyde. Men det gik også fint...altså lige indtil, de kom til hul 9.

For hullet var placeret oppe ad en lille bakke, og her var der brug for en del held, for at kuglen ikke hele tiden skulle trille forbi hullet og ned på banen foran.

Men som H.C. Høi Hansen meget nøgtern konstaterede, så følger heldet som bekendt også en bestemt slags mennesker...

Det lykkedes dog kun for et par af herrerne, at få kuglen i hul uden at komme op på det maksimale antal slag.

De kunne så til gengæld trøste sig med, at de på ingen måder var de eneste, der havde deres udfordringer med det forbistrede hul. Det havde alle de hold, der fik mulighed for at spille på den bane.

15 foreninger tilmeldt

I alt havde 15 foreninger meldt sig til arrangementet og stillede med hold på fire personer. Til at notere slagene - og for at alt gik rigtigt til - fik hvert hold tilknyttet et medlem fra Jels Krolf Klub, så holddeltagerne skulle kun koncentrere sig om at spille.

Et af holdet, der havde meldt sig til, kom fra Jels og Omegns Husholdningsforening, og her glædede de fire damer - ligesom alle de øvrige fremmødte - sig til at spille, og de roste initiativet fra krolfklubben.

- Det er rigtig godt. På den måde får foreningerne mulighed for at være sammen med andre foreninger, sagde Inger Hansen, inden formand for Jels Krolf Klub, Esther Lauritsen, bød de omkring 100 fremmødte velkommen og fik sat holdene i gang på banerne ved Ravnbjerg.

Omkring 100 deltog, da krolfklubben i Jels havde inviteret til "Foreningskrolf" på banerne på Ravnbjerg. Foto: Dorthe Andresen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce