Annonce
EfB

Glad EfB-træner: Vi stod for presset

Mads Kikkenborg fik langt hen ad vejen god hjælp fra et koncentreret forsvar, og da han endelig måtte strække våben, var han chanceløs. Foto: EfB
Olafur Kristjansson glædede sig over reaktionen oven på den dårlige kamp mod Hvidovre. Han havde store roser til målmand Mads Kikkenborg.
Annonce

Brølet fra omklædningsrummet var ikke til at overhøre, selv om jeg vel stod 20-30 meter derfra – der var mildt sagt en glad og løssluppen stemning i EfB-lejren efter 2-1-sejren over Hobro.

Og træner Olafur Kristjansson erklærede sig i store træk da også meget, meget tilfreds med præstationen.

- Vi vidste, der var pres på os efter den dårlige kamp mod Hvidovre, fordi der bare er en forventning om, at vi skal ligge med i toppen af 1. division. Jeg synes, vi stod for det pres, vurderede Olafur Kristjansson, der dog erkendte, at hans spillere skulle bruge et solidt tilløb for at komme i gang – de første 12-15 minutter var ikke gode.

- Men vi møder altså også et godt hold, der ikke kommer til at tabe ret mange kampe på hjemmebane. Vi havde en forholdsvis simpel gameplan, og da vi var kommet over den svære start, synes jeg, at vores organisation så god ud. Samtidig forsvarede vi os rigtig godt på de rigtige mange dødbolde, Hobro havde. Det er først til sidst, da vi begyndte at tage lidt for let på tingene og begyndte at tage nogle chancer i vores forsvarsspil, at vi fik problemer, sagde EfB-træneren, der følte sig nødsaget til at skifte Clinton Antwi og Pyry Soiri ud med et lille kvarter tilbage af kampen.

- Clinton fik en albue i øjet og kunne se noget, og Pyry var bare færdig, forklarede Olafur Kristjansson.

Annonce

Det rigtige valg

Han havde op til kampen været yderst hemmelighedsfuld om valget af målmand. Jeppe Højbjerg stod efter sin grufulde kamp mod Hvidovre på vippen – og endte altså med at ryge ned i bassinet med reserver. Ind kom Mads Kikkenborg, og det var ifølge træneren også et signal om, at der er en konsekvens, når man ikke præsterer.

- Jeg sagde efter kampen mod Fremad Amager, at Jeppe Højbjerg ikke skulle lave alt for mange store fejl, så ville jeg skifte. Da han så gjorde det igen mod Hvidovre, tog jeg konsekvensen. Jeg synes, at det er et vigtigt at sende det signal, sagde Olafur Kristjansson, der var meget, meget tilfreds med det, Mads Kikkenborg præsterede.

- Her taler jeg ikke så meget om hans parader, men om hele hans måde at spille på. Han havde gode indgreb, han bevarede overblikket, han virkede rolig. Det var godt for både ham og os, at han præsterede så godt, sagde Olafur Kristjansson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce