Annonce
Tønder

Glad formand: Teater får penge til skole-tiltag

Palle Guldbrandsen glæder sig over politisk opbakning til et skoletiltag. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Tønder Teater vil gennemføre fire professionelle teaterforestillinger for de lokale overbygningselever. Politikere var klar med kontant opbakning.

Tønder: Tønder Kommunes ældste folkeskoleelever kan se frem til en teateroplevelse næste vinter. Tønder Teater har således søgt kultur- og fritidsudvalget om 30.000 kroner i støtte til fire professionelle forestillinger, der skal opføres for de ældste elever i Tønder, Toftlund, Løgumkloster og Skærbæk.

Og pengene blev bevilget på udvalgets januar-møde.

René Andersen (TL), formand for kultur- og fritidsudvalget, synes, at Tønder Teaters idé om teater for skoleeleverne er god.

- Det giver da god mening, at vi kan få forankret det også ude i skoleverdenen. Og kan der opstå et samarbejde der mellem teater og skoler, så synes vi da, det giver rigtig god mening, siger udvalgsformanden.

Palle Guldbrandsen, formand for Tønder Teater, glæder sig over politikernes støtte.

- Det er vi meget glade for, og opfatter det som et klap på skulderen til det arbejde, vi laver, siger formanden og peger på, at sådan et skulderklap er særligt rart i en coronatid, hvor teateret aflyser forestillinger.

Annonce

Samme stykke

Teaterformanden vurderer, at der er pænt mange kulturtilbud til de yngre børn, men ikke så meget til de ældre elever.

- De er lidt forsømt med kulturtilbud. Det er jo derfor, vi har foreslået det, siger han.

Det er ikke endeligt afklaret, om alle fire teaterforestillinger skal afvikles på skolerne, eller lokale spillesteder tages i brug.


De er lidt forsømt med kulturtilbud. Det er jo derfor, vi har foreslået det.

Palle Guldbrandsen, formand for Tønder Teater


Palle Guldbrandsen vil gerne have, at eleverne på de fire skoler ser det samme stykke - og eleverne kommer formentlig til at opleve et teaterstykke, der kan flere ting.

- Det er nok noget teater, som kan man sige både giver en god oplevelse, men også noget som giver nogle vitaminer, fortæller Palle Guldbrandsen, der også gerne ser, at oplevelsen kan bruges i undervisningen.

- Der er en del rigtig fine stykker, som vi allerede nu ved, kommer på turné, som er egnet til den gruppe, fortæller teaterformanden, der håber, han skal til en børneteaterfestival i Holbæk i april.

- Det er nok først der endeligt, vi får afgjort, hvad for et stykke, vi vil anbefale, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Navne

Minibo i Holsted kommer til salg

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce