Annonce
Vejen

Glad Zoo åbner tirsdag, men Enghave Dyre- og Naturpark venter

Karina og Niels Christensen, der har Enghave Dyre- og Naturpark i Gjerndrup, har valgt først at åbne dyreparken mandag den 8. juni. Arkivfoto: Steen Rasmussen
Glad Zoo i Lintrup slår dørene op tirsdag den 26. maj klokken 10. Enghave Dyre- og Naturpark venter med at åbne til mandag den 8. juni klokken 9.

Lintrup/Gjerndrup: Nu skulle det være sikkert og vist: Det er igen tilladt at lægge vejen forbi zoologiske haver og dyreparker.

Det blev blandt andet resultatet af de politiske forhandlinger, og hos Glad Zoo i Lintrup er det en beslutning, som vækker glæde.

- Vi glæder os helt vildt. Det bliver dejligt at få gæster igen. Det er lidt en tam oplevelse at køre en zoologisk have uden gæster, lyder det fra Dennis Hein Jensen, der er driftsleder i Glad Zoo i Lintrup.

Han fortæller, at Glad Zoo åbner for gæster igen på tirsdag den 26. maj.

- Vi skal lige have alle folk tilbage på arbejde, og vi vil gerne åbne op på en hverdag, så vi lige kan få styr på det hele - hvor der kan opstå flaskehalse, som vi skal være opmærksomme på, siger Dennis Hein Jensen.

Det er dog ikke hele parken, der bare lige bliver åbnet.

- Der hvor vi har de fritflyvende fugle, der bliver lukket af, for der skal folk ind ad sådan nogle "kølegardiner," som vi ikke kan gå og spritte af hele tiden, fortæller Dennis Hein Jensen.

Annonce

Ikke alt åbnes

En del af tropehuset bliver også lukket af, men der, hvor gæsterne gerne må komme ind, der bliver der lavet ensrettet, så folk går ind i den ene side og ud på den anden.

- Vi åbner heller ikke med fodringer på faste tidspunkter, for så stimler folk bare sammen, siger Dennis Hein Jensen.

Glad Zoo tager naturligvis alle de forholdsregler, der skal tages i forhold til sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

- Der er ansat folk til at gå rundt med sprayflasker og klude for at spritte af, og de skal også holde øje med, at folk ikke stimler sammen, siger Dennis Hein Jensen, der ikke helt nøjagtig ved, hvor mange penge, Glad Zoo har mistet ved at holde lukket, men han anslår, at det godt kan være i nærheden af en million kroner.

Derfor glæder både han og Glad Zoos personale sig til at slå dørene op igen.

- Nu må folk bare gerne dukke op, lyder det fra driftslederen.

Enghave venter med at åbne

I Enghave Dyre- og Naturpark er indehaver Niels Christensen naturligvis også glad for, at der er mulighed for at åbne.

Men dyreparken i Gjerndrup har valgt at holde fast i, at man først åbner mandag den 8. juni.

- Vi holder fast i den 8. juni for at få det hele til at gå op - både for vores og for deres (gæsterne, red.) skyld, siger Niels Christensen, der anslår, at dyreparken har mistet omkring en halv million kroner - og at det nok vil koste lidt mere at vente med at åbne.

- Det er klart, det koster noget, men det kommer vi til at overleve. Det er en beslutning, som alle er enige om. Vi har også nogle sårbare sjæle, som vi skal passe på, siger Niels Christensen.

Optimistiske

Selvom det har kostet på den økonomiske side, så er det ikke noget, der får Niels Christensen til at ligge søvnløs om natten.

- Vi har valgt ikke at pibe og se det hele lidt fra den optimistiske side. Vi har fået lov til at nyde vores egen park mere end nogensinde før. Vi har fået lavet nogle ting, som vi kunne lave, når der ikke var gæster, kommer det fra Niels Christensen, der dog lover, at alt nok skal være klar til den 8. juni.

- Vi er klar, og så håber vi på, at det ikke går helt galt, siger Niels Christensen, der har været lidt træt af det lettere kaotiske forløb der har været med divergerende meldinger om, hvornår zoologiske haver og dyreparker måtte åbne.

- Det har været lidt frustrerende, for gæster er det vi lever af og for. Men det er mest de afgørelser, der er truffet, der har været frustrerende, siger Niels Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Annonce