Annonce
Aabenraa

Glam-rockens konger gæster Gazzværket

Slade spiller den 5. oktober i i Gazzværket, og selvom de "kun" er 50 procent originale, så er musikken præcis, som vi kender den fra de gode gamle dage i 70'erne og 80'erne. PR-foto

Torsdag den 5. oktober slår Gazzværket dørene op for sit første store internationale navn, når 70'er ikonerne fra den engelske glamrock-periode Slade går på scenen.

Aabenraa: Man skal vel have "måne" og ansats til bodegamave for rigtigt at kunne huske Wolverhampton-bandet Slade, der fra 1971 til 76 havde 16 top 20-hits - heraf seks, der lå på førstepladsen.

Men har man det - og måske i tilgift lidt for store bakkenbarter, så er man uden tvivl målgruppen, når det engelske band torsdag 5. oktober går på scenen i Gazzværket.

Slade røg dengang til tops med hele fire af sine album, og selvom samtidige bands som Sweet, Suzi Quatro, T-Rex og selv David Bowie gjorde det godt dengang, så var Slade det ned på jorden-arbejderklasseband, der igen og igen trak fulde huse og solgte lp-plader og singler i stakkevis.

Annonce

Dengang blev bandet ledet af Neville John Holder - bedre kendt som Noddy Holder, hvis hæse stemme var bandets varemærke gennem adskillige hits ikke mindst julehittet "Merry Christmas everybody".

Holder er i dag en ældre herre, og sammen med bassisten Jimmy Lea har han forladt bandet. Så nu må Don Powell og Dave Hill have hjælp af Mal McNulty og John Barry, men "sounden" er stadig den gode gamle kendte hårdtslående glamrock.

I 1970 forsøgte Slade sig med et skinheadlook med kronragede hoveder og Dr. Martens-støvler, men først da de begyndte at skrive deres egne numre og som del af glamrock-bevægelsen igen lod håret gro, tog karrieren for alvor fart.

I 2006 i forbindelse med Slades 40-års-jubilæum blev hele deres bagkatalog genudgivet af Union Square Music, ligesom deres film "Flame" atter udkom på DVD.

Slade starter sin optræden i Gazzværket kl. 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce