x
Annonce
Aabenraa

Glam-rockens konger gæster Gazzværket

Slade spiller den 5. oktober i i Gazzværket, og selvom de "kun" er 50 procent originale, så er musikken præcis, som vi kender den fra de gode gamle dage i 70'erne og 80'erne. PR-foto

Torsdag den 5. oktober slår Gazzværket dørene op for sit første store internationale navn, når 70'er ikonerne fra den engelske glamrock-periode Slade går på scenen.

Aabenraa: Man skal vel have "måne" og ansats til bodegamave for rigtigt at kunne huske Wolverhampton-bandet Slade, der fra 1971 til 76 havde 16 top 20-hits - heraf seks, der lå på førstepladsen.

Men har man det - og måske i tilgift lidt for store bakkenbarter, så er man uden tvivl målgruppen, når det engelske band torsdag 5. oktober går på scenen i Gazzværket.

Slade røg dengang til tops med hele fire af sine album, og selvom samtidige bands som Sweet, Suzi Quatro, T-Rex og selv David Bowie gjorde det godt dengang, så var Slade det ned på jorden-arbejderklasseband, der igen og igen trak fulde huse og solgte lp-plader og singler i stakkevis.

Annonce

Dengang blev bandet ledet af Neville John Holder - bedre kendt som Noddy Holder, hvis hæse stemme var bandets varemærke gennem adskillige hits ikke mindst julehittet "Merry Christmas everybody".

Holder er i dag en ældre herre, og sammen med bassisten Jimmy Lea har han forladt bandet. Så nu må Don Powell og Dave Hill have hjælp af Mal McNulty og John Barry, men "sounden" er stadig den gode gamle kendte hårdtslående glamrock.

I 1970 forsøgte Slade sig med et skinheadlook med kronragede hoveder og Dr. Martens-støvler, men først da de begyndte at skrive deres egne numre og som del af glamrock-bevægelsen igen lod håret gro, tog karrieren for alvor fart.

I 2006 i forbindelse med Slades 40-års-jubilæum blev hele deres bagkatalog genudgivet af Union Square Music, ligesom deres film "Flame" atter udkom på DVD.

Slade starter sin optræden i Gazzværket kl. 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce