Annonce
forside

Glatte veje: 10 uheld mandag morgen

Uheldene er sket i områderne ved Brørup, Vejen og Bramming smat motorvejen E20 i samme område. Arkivfoto.

Både artikel og rubrik er opdateret, da der er sket flere uheld. Tidligere hed artiklen: Politiet advarer om glatføre ved Esbjerg og Vejen: Tre anmeldelser om færdselsuheld.

Trafik: Det er glat på vejene mandag morgen, og det kan mærkes på trafikken. Hele ti færdselsuheld har Syd- og Sønderjyllands Politi registreret mandag morgen, det skriver de på Twitter.

Allerede omkring klokken 07.30 var den galt. Her oplyste politiet om tre færdselsuheld der havde fundet sted ved henholdsvis Brørup, Vejen og Bramming samt ved motorvejen E20. Vagtchefen fortalte, at uheldene tilsyneladende skyldes glat føre, hvor en var kommet lettere til skade.

Efterfølgende var den gal i krydset ved Vimtrupvej/Lintrupvej også i Vejen. Her var det en bilist og en knallert, som var indblandet.

I følge de nyeste tweet er det fortsat hovedsageligt kommuner Esbjerg. Varde og Vejen, der er udsat.

Politiet opfordrer til, at bilisterne kører efter forholdene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forsvaret skal styres

Efter afsløringen af omfattende svindel i Forsvarets Ejendomsstyrelse er det oplagt, at der er en hel del forhold, der nu skal undersøges tilbundsgående. Det burde være overflødigt at nævne det, men undersøgelsen skal foretages af nogle andre end forsvaret selv. Når det ikke er overflødigt i denne sag, er det fordi, Forsvarsministeriet allerede én gang har haft muligheden for at undersøge, om en svindelsag a la den med Britta Nielsen i Socialstyrelsen kunne finde sted i ministeriets ansvarsområde. Svaret blev et rungende nej, og det klinger umådeligt hult i dag, da vi har fået kendskab til svindelsagen. Men næsten lige så slemt er, at man i forsvarets departement ikke fandt det nødvendigt at orientere den siddende minister, før i aller sidste øjeblik. Det vidner om en så betydelig selvtilstrækkelighed og disrespekt for den demokratiske styring af også forsvarets anliggender, at der må sættes et eksempel. Det er ikke til at vide, om det er fordi, ministeren er nyvalgt, kvinde eller noget helt tredje, men det er uhørt, at en svindelsag af denne kaliber først kom til forsvarsminister Trine Bramsens (S) kendskab i onsdags klokken 23.00, før den bragede løs dagen efter i medierne. Den havde været kendt af i hvert fald ministeriets departementschef siden april. Når man dertil lægger, at forsvaret de seneste år har været centrum for adskillige sager om nepotisme og misbrug af både stillinger og midler, må det efterhånden være godtgjort, at der skal sættes et eksempel. Tusindvis af ansatte i forsvaret gør hver dag et kæmpe arbejde for at sikre fred og i øvrigt Danmarks anseelse i den store verden. De kan ikke være tjent med, at højtplacerede officerer og andre med adgang til betroede midler svindler i en grad, så alt tyder på, at det er kriminelt. Derfor må ministeren og med hende et flertal i Folketinget én gang for alle få kridtet banen op, så også de mest forstokkede i forsvaret kan forstå, at de ikke er en stat i staten, og at der føres demokratisk kontrol også med folk i uniform.

Annonce