Annonce
Vejen

Glejbjerg er byen der forstår at holde en fest

Sif Voss Madsen, tre år, Glejbjerg, drejede lykkehjulet ved byfesten og vandt en præmie. Foto: André Thorup

Årets sports- og byfest er hvert år med til at styrke sammenholdet blandt Glejbjergs borgere og nye tilflyttere. Festen slutter søndag med et væld af aktiviteter - blandt andet et optog og med ringridning.

Glejbjerg: Andre steder i langt større byer er tidligere tiders tradition med at holde en byfest nærmest gået i glemmebogen, men i Glejbjerg forstår byens foreninger stadig at holde en fest og at få folk i byen til at deltage.

Glejbjerg Sports- & Byfest varer en uges tid og har i tidens løb og med sine klækkelige overskud været med til at give foreningerne en flot økonomisk håndsrækning. Pengene, som festens deltagere spenderer i ugens løb, går med andre ord også til et godt formål.

- Om få år har festen 50-års jubilæum, og at vi har kunnet få folk til at deltage i alle årene skyldes det sammenhold, vi har i Glejbjerg, fastslår Gertrud Sørensen, Glejbjerg Gymnastik og Idrætsforening, som er en af byfestens mange frivillige.

Ved byfestens Glejbjergløbet stillede 258 friske voksne og børn op til start, og bagefter fik det store sildebord næsten lige så hurtige ben at gå på. De 300 billetter til fællesspisningen er ligeledes blevet revet væk, og når byfesten slutter søndag den 15. juli, vil der som altid være en kødrand af mennesker langs gader og veje for at følge byfestoptoget og for at se hvem, der mon skal have optogets vandrepokal. Det er 17. gang, byens borgere dyster om den pokal.

Som frivillig er det sjovt at være med til at arrangere festen, når den kan få deltagelse af så mange mennesker. Så er der noget ved det.

Gertrud Sørensen, frivillig.
Knud Faaborg, Åstruplund, bliver skubbet i kørestol rundt blandt festpladsens markedsboder af Harald Andersen.Foto: André Thorup

Tilflyttere er med

- I år har vi fået flere tilflyttere til Glejbjerg, og mange af dem har også deltaget byfesten. Som frivillig er det sjovt at være med til at arrangere festen, når den kan få deltagelse af så mange mennesker. Så er der noget ved det, siger Gertrud Sørensen.

Blandt deltagerne i byfesten er også nogle af beboerne på Åstruplund, der hvert år har reserveret bord til lørdagens morgenkaffe.

- Vi har heldigvis mange frivillige til at skubbe kørestole, så byens ældste også kan være med til festen, siger aktivitetsmedarbejder Mille Brorsen, Åstruplund.

Lørdag var der gang i fadølshanerne lige fra midt på formiddagen, og en duft af helstegt pattegris bredte sig over festpladsen, hvor stribevis af kræmmere havde taget opstilling med deres boder.

Denne sommer har vejret i den grad været med arrangørerne. Alligevel løber byfesten næppe tør for fadøl, sådan som det skete for otte-ti år siden fortæller en af festens frivillige, Pernille Stubkær. Klog af skade og vel vidende, at opbakningen til byfesten er enorm, har man på forhånd sikret sig, at der kan skaffes ekstra forsyninger af øl i byens brugs.

Grillmester Lasse Nielsen, Ribe, sørger for, at en duft af helstegt pattegris breder sig over hele festpladsen.Foto: André Thorup
Bagepapir i lange baner og servietter i tykke bundter gik som varmt brød i Brugsens markedsbod. Foto: André Thorup
Byfesten i Glejbjerg bød også på en markedsplads med kræmmerboder. Foto: André Thorup
Dere blev pruttet om priserne på markeds- og festpladsen. Foto: André Thorup
Annonce
Kultur For abonnenter

Planter skifter haveejere: Grønne fingre er godt for øjnene

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce