Annonce
EfB

Glem alt om oprykning: EfB landede tungt i Helsingør

Jakob Ankersen havde sine momenter, men det var alt for lidt til at gøre en positiv forskel. Foto: Claus Birch.
EfB var over lange perioder på hælene mod Helsingør, og netop som gæsterne havde fået åbnet kampen op, og det trak op til noget sjovt, scorede hjemmeholdet sejrsmålet. Selvfølgelig på en dødbold.

Det var det så det.

EfB kan godt glemme alt om oprykning.

0-1 i Helsingør på samme aften, da Silkeborg slog Viborg 2-0 – det beseglede reelt EfB’s skæbne og spillede de to billetter til oprykning i midtjyske hænder.

Annonce

Kampen i tal

Helsingør-EfB 1-0 (0-0)

1-0 Nikolaj Geertsen (74.)

Advarsler

Helsingør: Daniel Norouzi (14.), Nikolaj Hansen (46.).

EfB: Pyry Soiri (90.)

EfB’s hold

Mads Kikkenborg, Kevin Conboy, Kasper Pedersen, Viktor Tranberg, Daniel Anyembe – Simon Bækgaard, Nicklas Strunck – Jakob Ankersen/Lasha Parunashvili (74.), Mads Larsen/Pyry Soiri (62.), Mathias Kristensen/Andri Bjarnason (82.) – Zean Dalügge/Yuri Yakovenko (62.).

Tilskuere

494

Jo, jeg ved godt, at der stadig er 18 point at spille, og at matematikken tillader vestjyderne at drømme, men realistisk set er det sket.

Dette hold har det bare ikke i sig.

EfB hang bagefter

Hvis man havde forventet et stormløb af dette forholdsvis unge EfB-hold i iver efter at revanchere 0-4 i Viborg, blev man ret hurtigt belært om noget andet.

Helsingør satte farten på den dyngvåde kunstgræsbane, og efter mindre end to minutter spillede hjemmeholdet sig legende let igennem gæsternes venstre forsvarsside og sluttede af med et skud på stolpen.

Og sådan fortsatte det de næste 15-20 minutter – EfB halsede efter og kunne slet ikke få kontrol over hverken modstander eller bold. Det var på ingen måde sådan, at Helsingør vadede i store scoringschancer, men der var optræk til noget grimt i mere end et tilfælde – EfB var slet ikke med i kampen.

Men det kom EfB.

Mads Larsen, der var helt usynlig i den første halvdel af første halvleg, havde et par gode aktioner på bolden, der nu blev flyttet hurtigere rundt, og frem for alt højre angrebsside med Daniel Anyembe og Mathias Kristensen fik strikket noget seværdig fodbold sammen. Flere gange var der tilløb til noget sjovt, men hverken Jakob Ankersen eller Zean Dalügge fik afsluttet ordentligt på de ellers fine skudchancer.

Kevin Conboy fik desuden en fin hovedstødschance a la den, han scorede på på samme bane i efteråret, men heller ikke anføreren fandt vej til netmaskerne, og i stedet måtte EfB så takke målmand Mads Kikkenborg for, at det ikke blev 1-0, da Helsingør kontraspillede sig til en stor mulighed.

0-0 ved pausen var egentlig ok – hvis der var nogen skulle være utilfreds, skulle det nok være Helsingør.

Hvis der var nogen, der manglede de to ekstra point, var det EfB – Silkeborg havde på det tidspunkt bragt sig på 2-0 mod Viborg. Afstanden til oprykning var ved halvtid vokset med to point.

Annonce

Afgørelse på dødbold

Stadionspeakeren var så venlig at minde EfB-spillerne om stillingen i Silkeborg, da de kom ud til anden halvleg, uden at det dog virkede som den store saltvandsindsprøjtning – det var stadig Helsingør, der var bedst. Det var Helsingør, der havde ideerne. Det var Helsingør, der havde chancerne.

Hjemmeholdet har det godt på det kunstige græs og spillede sig flere gange igennem til chancer midt i banen – det så ind imellem lidt for let ud. Mads Kikkenborg måtte ad flere omgange vise sine evner – imponerende, som den unge mand holdt fast i skuddene. Bortset fra den ene gang, da han akrobatisk måtte gribe den i anden omgang.

Scoringen kom ikke til hjemmeholdet, og lige som før pausen fik EfB arbejdet og spillet sig ind i kampen. Mads Larsen fremskaffede en stor chance, da han blev fældet på kanten af feltet – Kevin Conboy misbrugte den store frisparkschance ved at sparke i muren – og kampen åbnede så meget op, at det faktisk så ud til at passe gæsterne fint.

Helsingør-spillerne begyndte at se lidt trætte ud, der blev plads til kontraangreb, og da Yuri Yakovenko kom ind og holdt bedre i bolden, end Zean Dalügge havde formået, var der tegning til noget, der kunne bruges i offensiven.

Og så scorede Helsingør.

På en dødbold, selvfølgelig.

Og akkurat som mod Viborg for en uge siden, uden at EfB-defensiven gjorde nævneværdig modstand. Hjørnesparket blev svævet ind foran mål, og her som Nikolaj Geertsen løbende og kunne fuldstændig uhindret heade bolden i mål.

Det er den slags skandaløst passive forsvarsaktioner, fiasko er lavet af.

Det er den slags situationer, der afgør fodboldkampe.

Således også denne fredag aften i Helsingør, da foråret på mange måder blev rammet ind af en præstation, der endnu en gang var tandløs i offensiven, og defensivt var akkurat så ringe, så det ikke var point værd.

Dermed døde håbet om oprykning reelt - og det er måske i virkeligheden slet ikke så skidt...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce