Annonce
Esbjerg

Glemte håndbremsen: Lastbil kørte ind i butiksfacade

Denne førerløse lastbil endte i Maudes facade. Foto: Mogens Hansen
Køb af morgenbrød endte galt for lastbilchauffør, der kunne se sin lastbil rulle ned ad Dagmarsgade.

Ribe: Tirsdag formiddag kom der pludselig en førerløs lastbil rullende igennem Dagmarsgade.

Ripenseren Mogens Hansen overværede begivenhederne, og han var noget rystet over den oplevelse, han fik med den løbske lastbil, hvor han selv mener chaufføren må have glemt at trække håndbremsen.

En lastbil uden fører kom pludselig trillende hen ad vejen, og den stoppede ikke, før den ramte butikken Maudes facade, siger Mogens Hansen. - Føreren af lastbilen skulle åbenbart ind til bageren og hente morgenbrød, og han havde vist glemt at trække håndbremsen. Det betød, at lastbilen endte med at køre ind i facaden hos Maude, siger Mogens Hansen, der også så en forvildet chauffør komme løbende hen ad Dagmarsgade.

- Pludselig kom chaufføren løbende med morgenbrød i hånden, og han smed posen på fortovet i bare forvirring. Der er slet ingen tvivl om, at han havde brudt flere forskellige færdselsregler. Men heldigvis var der ingen, der, kom til skade, fortæller Mogens Hansen.

Annonce
Denne førerløse lastbil endte i Maudes facade. Foto: Mogens Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce