Annonce
SønderjyskE Fodbold

Glen Riddersholm forsøger sig med et nyt spillesystem

Cheftræner Glen Riddersholm og SønderjyskE spiller træningskamp mod Kolding IF fra 1. division lørdag klokken 13.00 på kunstgræsbanen ved Haderslev Idrætscenter. Foto: Jacob Schultz
I lørdagens træningskamp mod Kolding IF vil SønderjyskE-cheftræneren igen forsøge sig med en 3-5-2-formation. Kolding-træner Morten Mølkjær er sikker på, at hans hold gerne vil drille endnu et superligahold.

SØNDERJYSKE / KOLDING IF: Lørdag kl. 13.00 spiller SønderjyskE's superligahold træningskamp mod Kolding IF fra 1. division på kunstgræsbanen ved Haderslev Idrætscenter.

Og den kamp ser SønderjyskE-træner Glen Riddersholm frem til.

- I onsdags i træningskampen mod AC Horsens (1-1, red.) spillede vi både vores traditionelle 4-3-3 og 3-5-2, og det vil vi gøre igen mod Kolding IF. Og så skifter vi igen et helt hold i pausen. Det bliver ikke noget med en A-formation og en B-formation, forklarer træneren.

- Sebastian Mielitz stod dog hele kampen mod Horsens, så denne gang får Nikola Mirkovic 90 minutter.

SønderjyskE-spillerne træner meget hårdt i øjeblikket med to daglige træningspas, så mange er efterhånden ved at være godt brugte.

- Sådan er det på denne tid, og det skal det være. Det handler om at få nogle kilometer i benene, så resultatet har ikke den store betydning, siger Glen Riddersholm.

De lyseblå fra Haderslev har fortsat ikke Patrick Banggaard, Søren Frederiksen og Marc Pedersen til rådighed. Desuden er Victor Mpindi og Alexander Bah tvivlsomme, men til gengæld er Mart Lieder, der til sommer skifter til OB, tilbage efter sygdom.

Annonce

Aggressivitet og højt pres

Kolding IF fra den næstbedste række kommer til Haderslev med selvtillid efter en fortjent 4-3-sejr i en træningskamp mod EfB tidligere på ugen.

- Den kamp var jeg vældig godt tilfreds med. Som ny træner i klubben har jeg sagt, at jeg gerne vil have, at vi er aggressive, presser højt oppe og bliver bedre til at spille i små rum omkring modstanderens felt - og de ting lykkes vi med mod Esbjerg i tirsdags, vurderer Morten Mølkjær.

Han glæder sig over, at spillerne indtil videre har taget godt imod de nye idéer, og så er han fint tilfreds med konkurrencesituationen omkring pladserne på holdet.

- Vi har faktisk to mand til hver position, og jeg synes virkelig, at mange byder ind. Flere af de unge spillere har i hvert fald vist sig fint frem, mener han.

Kolding-cheftræneren er ret overbevist om, at hans hold vil være meget motiveret i en ny kamp mod et superligahold.

- Det er noget særligt for os at møde Esbjerg og nu SønderjyskE, så alle vil være oppe på tæerne. Det er klart, og det er også nødvendigt mod så stærke hold.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce