Annonce
Erhverv

Global mangel på mikrochips rammer salget af nye biler i Esbjerg - brugtbilspriserne stikker af

Den globale mangel på mikrochips og stål skaber forsinkelser på leveringen af nye biler. Det mærkes hos bilhuset Bjarne Nielsen i Esbjerg, hvor man forudser, at nyere brugte biler nu bliver ekstra attraktive. Foto: PR
Den globale mangel på mikrochips og stål skaber forsinkelser på leveringen af nye biler. Det mærkes hos bilhuset Bjarne Nielsen i Esbjerg, hvor man forudser, at nyere brugte biler nu bliver ekstra attraktive.

Esbjerg: Bilmarkedet er tilbage i topform. Ovenpå en presset corona-periode blev der i maj hos bilhuset Bjarne Nielsen i Esbjerg solgt hele 40 procent flere biler end i samme periode sidste år, men nu er salget af fabriksnye biler igen kørt i slæbesporet.

Årsagen skyldes ikke mindst endnu en uheldig følgevirkning ved corona-pandemien, nemlig en global mangel på de mikrochips, som i dag er en essentiel komponent i alt fra mobiltelefoner og computere til køleskabe og biler.

Hos Bjarne Nielsen i Esbjerg oplever man, at flere bilproducenter ganske enkelt har nedskaleret eller indstillet produktionen midlertidigt i adskillige måneder.

Annonce

– Skal man ud at have ny bil lige nu, kan man blive nødt til at væbne sig med tålmodighed. På mange fabrikker er det nemlig svært at følge med den store efterspørgsel, vi oplever i øjeblikket, siger Jesper Hansen, der er afdelingschef hos Bjarne Nielsen i Esbjerg, i en pressemeddelelse.

Forstærker en tendens

Også hos Danmarks største markedsplads for brugtbilshandel mærker man, hvordan kombinationen af den omfattende chipmangel og corona stadig præger markedet. I løbet af det seneste halve år er udbuddet af biler, der er under fire år gamle, nemlig faldet med 20 procent fra cirka 70.000 til 56.000 på Bilbasen.

– Vi har set et faldende udbud af nyere brugte biler siden sidste forår, da coronaen kom, men nu, hvor der leveres færre ny biler, bliver den tendens forstærket markant. Tilstrømningen til brugtbilmarkedet er bremset op, og vi regner først med, at markedet er normaliseret i 2024, siger Jan Lang, der er kommunikationschef hos Bilbasen i pressemeddelelsen.


Det er selvfølgelig en uheldig situation, ikke mindst for de kunder, der har glædet sig til en ny bil. Situationen betyder dog også, at bilen hjemme i garagen er steget i værdi, og dermed har tabt mindre i værdi end normalt.

Bjarne Nielsen, indehaver, Nielsen Car Group


Ifølge Nielsen Car Group, der driver bilhuset Bjarne Nielsen i Esbjerg, er markedssituationen med til at skubbe til en tendens, hvor prisen på nyere brugte biler sendes på himmelflugt. Og det vurderes tilmed, at disse biler kun bliver endnu mere attraktive i den nærmeste fremtid.

– Efterspørgslen på nyere brugtbiler var i forvejen stigende, og nu kommer alle de bilkøbere, der har planlagt at købe en ny bil i den kommende tid, til at skulle vente længere end normalt. Det vil få endnu flere til at købe brugt og skabe yderligere rift om især de nyere brugtbiler, som vi har mulighed for at levere med det samme. Af samme årsag er det som bilkøber fornuftigt at være ude i ekstra god tid, siger Bjarne Nielsen, indehaver af Nielsen Car Group.

Annonce

Ekstra fokus på brugte biler

I sidste ende kan den haltende bilproduktion dog også gøre, at bilkøberne kan nøjes med en lidt mindre udskrivning end planlagt.

– Det er selvfølgelig en uheldig situation, ikke mindst for de kunder, der har glædet sig til en ny bil. Situationen betyder dog også, at bilen hjemme i garagen er steget i værdi, og dermed har tabt mindre i værdi end normalt. På den måde ser vi, at prisforskellen mellem kundernes nuværende biler, og dem de bytter til, er blevet mindre. Effekten er størst på de næsten nye biler – også kaldet demobiler – der i høj grad prissættes efter nybilspriserne, og dermed er nogenlunde konstante, siger Bjarne Nielsen, der ikke forventer, at billedet vil ændre sig før sidst på året. Derfor fokuserer man i den kommende tid også ekstra på de brugte biler, og konkret har man iværksat et udsalg på demobiler.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny lov: Din kat skal mærkes, hvis du gerne vil se den igen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Konkurrencen vokser dag for dag: Firmaerne på Esbjerg Havn tror på vækst

Haderslev

Landsby skaber sin egen verdenspremiere: - Vi er blevet blæst bagover af opbakningen

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Esbjerg

Efter kommunalt administrativt bøvl: Endelig kunne Endrup indvie ny storkerede med både storke, bål og babyer

Annonce