Annonce
Tønder

God ældreomsorg på plejehjem i Tønder

Annonce

Læserbrev: Der har været heftig debat i kølvandet på TV2s video, hvor en dement beboer blev udsat for omsorgssvigt og nedladende behandling. En del plejepersonale sidder formodentlig med en træls følelse af at være under anklage.

Vi vil gerne fortælle om en anderledes og positiv oplevelse med vores mor og hendes mand, der begge i en periode boede på Richtens Plejecenter i Tønder. Vores mor på demensafdelingen, hendes mand på et ordinært afsnit. Dagligt kørte personalet de to ægtefæller hen til hinanden.

Vores mor har altid haft det bedst i samvær med andre, og personalet var flinke til at køre hende ud at være sammen med de øvrige beboere.

En ansat spurgte en dag vores mor om ikke hun syntes, at labradoren, som hun havde med på arbejde, var sød. Vores mor svarede: ”Jo, men jeg vil nu hellere klappe en hest.” Den ansatte tog hende på ordet og en morgen blev vores mor vækket af en hest, der gennem terrassedøren blev trukket hen til sengen til stor morskab for alle.

Sådanne initiativer finder kun sted på en arbejdsplads, hvor der er overskud og godt humør.

Selv om plejepersonalet havde rygende travlt, blev der talt hensynsfuldt til beboerne, og der var fokus på beboernes behov. Der var altid plads til en uformel snak om, hvordan det stod til, hvad vi kunne gøre, og hvad de var i gang med. Når vi kom med forslag, blev der altid lyttet og reageret.

Vi har gennem næsten otte år oplevet empati, hjælpsomhed og forståelse for vores mor og hendes demenssygdom. Vi har altid følt os velkomne og følt, at personalet respekterede vores mor og hendes mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Tønder

Politiet søger vidner til færdselsuheld

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce