Annonce
Sønderborg

God øl er smag og behag - der stod en prøve på Øllets Dag

Daniel Staugaard og resten af flokken kunne godt blive enige om at anbefale Ærø Tangøl, men der hørte enighedens så også op. Foto: Kim Holm
Ølentusiaster på Broagerland inviterede inden for på Øllets Dag, og det bud fulgte en hel del mænd med mod på at prøve nyt bryg.
Annonce

VEMMINGBUND: - Den smager rædderlig! lyder det fra Erik Esmann, Broager.

Han bryder sig ikke om øl med espresso og chokoladesmag. Så kan det bedre gå an med en tysk Mönchshof. Øldrikkerne omkring bordet siger god for Ærø Tang-øl.

De flydende varer stod sin prøve på Øllets Dag hos minibryggeriet Brew Parts på Vemmingbundvej lørdag. Her havde indehaverne inviteret til ølsmagning. Øldrikkerne kunne købe poletter, som de så kunne veksle i boderne til øl, gin, vin, men også kaffe og kage.

- Folk har forskellige smagsløg. Det er individuelt, om man kan lide det søde, bitre eller sure øl, fortæller Mikkel Snedker Hartmann, der til dagen havde lavet en blandet øl af god belgisk bryg, hindbær-øl fra Londan og en IPA, der kombinerede de forskellige smagsretninger.

Han kaldte specialbryggen de voksnes bland selv øl. Der var spredte røster om, hvad der faldt i folks smag. Brew Parts har specialiseret sig i at sælge udstyr til ølbrygning, en kæmpe variation af ølmærker foruden specialglas til en velskænket bryg.

- Der sendes 1800 nye sorter på det danske marked hvert år. Variationen er stor. Du kan godt få sådan noget som en kogebog over, hvordan man laver øl og selv kombinerer flere smagsretninger. Sønderjyder er mest til let øl og pilsner lagerøl, der går i retning af det, de fynske bryggerier laver og Fuglsang øl, fortæller ølentusiasten fra Broagerland.

Folkene bag Brew Parts makker i motorcykler om sommeren og går op i ølbrygning om vinteren. De hjælper folk på vej i gør det selv ølbrygningen og har en lille butik.

Brew Parts er en lille ølbrygnings-virksomhed, der har til huse på Vemmingbundvej, og som lørdag inviterede til Øllets Dag, hvilket mange efterkom. Foto: Kim Holm
Annonce

Ærø Bryg

Blandt tilløbsstykkerne i boderne var Rise Bryggeri fra St. Rise på Ærø, der producerer bryg som økologisk stout, økologisk gylden, Indian Pale, Ærø økologisk Tangøl, påskeøl og juleøl samt mørke og gyldne dråber, der flød i linde strømme i ganerne på tørstige folk.

- Jeg skal have noget tang-øl med hjem, lød det fra Daniel Staugaard, der sammen med en flok mænd lod mærker som Tørke, Imperial, Bruit, Mönchshof og Espresso læske ganen på Øllets Dag.

Man kan lære at brygge øl på Vemmingbundvej, men mange vil gerne nøjes med at smage på det, andre laver. Foto: Kim Holm
Læskende væsker som øl, gin og vin gled ned i svælget på de mange besøgende ved Øllets Dag på Vemmingbundvej. Foto: Kim Holm
En lidt tung dåseøl med gylden farve skilte sindene, for nogle syntes, den smagte forfærdeligt, og andre var vildt begejstrede - sådan er det med Øllets Dag. Foto: Kim Holm
Værsågod at smage bryg fra forskellige danske og udenlandske bryghuse, lød buddet hos Brew Parts. Foto: Kim Holm
Mikkel Snedker Hartmann høstede varieret begejstring for sin blanding af hindbær-øl og belgisk bryg, som han kaldte de voksnes bland selv øl. Foto: Kim Holm
Dan Svane og Mads Andersen til ølsmagning på tang-øl , Mönchshof og andre gyldne dråber. Foto: Kim Holm
Smagsløgene kom på prøve over divergerende bryg på Øllets Dag. Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce