Annonce
Kolding

God Jul til Alle i Kolding lukker efter ti år

I forbindelse med julehjælps-uddelingen den 24. december har God Jul til Alle de seneste ti år holdt julestue, hvor børnene og deres forældre har kunnet starte dagen med en hyggelig morgenmad, møde julemanden, få en tur i City Kolding-toget og ikke mindst få autografer og en snak med håndboldspillere fra KIF Kolding. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Den velgørende forening, der i ti år har været med til at give børnefamilier i Kolding en god jul, lukker og uddeler ikke længere julehjælp.

Kolding: I ti år har foreningen God Jul til Alle hjulpet med til, at også økonomisk trængte børnefamilier i Kolding kunne få en god jul.

Hvert år til jul har den støttet omkring 100 lokale børnefamilier med gaver til børnene og ikke mindst en stor og færdiglavet julemiddag.

Men nu er det slut.

Foreningen, som JydskeVestkysten og KIF Kolding Håndbold står bag, har besluttet at lukke ned. Dermed uddeles der ikke hjælp fra foreningen fra og med i år.

Udfordringer med at skaffe et storkøkken, der dagen før juleaften kan lave mad til over 500 mennesker, manglende kræfter til at indsamle den nødvendige økonomi samt personlige forhold hos bærende, frivillige kræfter i foreningen, har betydet, at foreningen har måttet tage den svære beslutning.

- Det er med blødende hjerte, for vi ved, at vores hjælp har betydet alverden for de familier, der ikke selv har råd eller overskud til komme godt gennem julen, lyder det fra styregruppen i God Jul til Alle.

I styregruppen sidder Dorte Larsen, tidligere KIF Kolding Håndbold, Lone Brodersen, Tina Dannevang fra Jysk Fynske Medier samt lokalredaktør for JydskeVestkysten i Kolding, Laust Tuxen Hedegaard.

Annonce
Styregruppen bag God Jul til Alle har med blødende hjerte besluttet at lukke den velgørende forening.Styregruppen består af Tina Dannevang fra Jysk Fynske Medier (forrest), Lone Brodersen, Dorte Larsen, tidligere KIF Kolding Håndbold, samt lokalredaktør for JydskeVestkysten i Kolding, Laust Tuxen Hedegaard. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Færdiglavet julemiddag

Hvert år den 24. december har God Jul til Alle de seneste ti år holdt julestue, hvor børnene og deres forældre har kunnet starte dagen hyggeligt med morgenmad, et møde med julemanden, en tur i City Kolding-toget og ikke mindst muligheden for autografer og en snak med håndboldspillere fra KIF Kolding.

I forbindelse med julestuen har familierne fået uddelt deres julehjælp, mens frivillige har kørt ud med julehjælpen til de familier, der ikke selv har kunnet hente den.

Hjælpen fra foreningen har adskilt sig fra andre foreninger ved blandt andet at indeholde en stor julemiddag, som blot har skullet opvarmes. Erfaringen er således, at mange af familierne i målgruppen har svært ved at overskue selv at lave and, brunede kartofler, rødkål og alt, hvad der ellers hører til en ordentlig julemiddag.

I forbindelse med lukningen vil God Jul til Alle gerne sige en stor tak til de virksomheder og private, som gennem årene har hjulpet og doneret penge til sagen samt ikke mindst til de mange frivillige, der har givet en hånd med til pakning af mad og gaver samt uddeling af julehjælpen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce