Annonce
Kolding

God Jul til Alle i Kolding lukker efter ti år

I forbindelse med julehjælps-uddelingen den 24. december har God Jul til Alle de seneste ti år holdt julestue, hvor børnene og deres forældre har kunnet starte dagen med en hyggelig morgenmad, møde julemanden, få en tur i City Kolding-toget og ikke mindst få autografer og en snak med håndboldspillere fra KIF Kolding. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Den velgørende forening, der i ti år har været med til at give børnefamilier i Kolding en god jul, lukker og uddeler ikke længere julehjælp.

Kolding: I ti år har foreningen God Jul til Alle hjulpet med til, at også økonomisk trængte børnefamilier i Kolding kunne få en god jul.

Hvert år til jul har den støttet omkring 100 lokale børnefamilier med gaver til børnene og ikke mindst en stor og færdiglavet julemiddag.

Men nu er det slut.

Foreningen, som JydskeVestkysten og KIF Kolding Håndbold står bag, har besluttet at lukke ned. Dermed uddeles der ikke hjælp fra foreningen fra og med i år.

Udfordringer med at skaffe et storkøkken, der dagen før juleaften kan lave mad til over 500 mennesker, manglende kræfter til at indsamle den nødvendige økonomi samt personlige forhold hos bærende, frivillige kræfter i foreningen, har betydet, at foreningen har måttet tage den svære beslutning.

- Det er med blødende hjerte, for vi ved, at vores hjælp har betydet alverden for de familier, der ikke selv har råd eller overskud til komme godt gennem julen, lyder det fra styregruppen i God Jul til Alle.

I styregruppen sidder Dorte Larsen, tidligere KIF Kolding Håndbold, Lone Brodersen, Tina Dannevang fra Jysk Fynske Medier samt lokalredaktør for JydskeVestkysten i Kolding, Laust Tuxen Hedegaard.

Annonce
Styregruppen bag God Jul til Alle har med blødende hjerte besluttet at lukke den velgørende forening.Styregruppen består af Tina Dannevang fra Jysk Fynske Medier (forrest), Lone Brodersen, Dorte Larsen, tidligere KIF Kolding Håndbold, samt lokalredaktør for JydskeVestkysten i Kolding, Laust Tuxen Hedegaard. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Færdiglavet julemiddag

Hvert år den 24. december har God Jul til Alle de seneste ti år holdt julestue, hvor børnene og deres forældre har kunnet starte dagen hyggeligt med morgenmad, et møde med julemanden, en tur i City Kolding-toget og ikke mindst muligheden for autografer og en snak med håndboldspillere fra KIF Kolding.

I forbindelse med julestuen har familierne fået uddelt deres julehjælp, mens frivillige har kørt ud med julehjælpen til de familier, der ikke selv har kunnet hente den.

Hjælpen fra foreningen har adskilt sig fra andre foreninger ved blandt andet at indeholde en stor julemiddag, som blot har skullet opvarmes. Erfaringen er således, at mange af familierne i målgruppen har svært ved at overskue selv at lave and, brunede kartofler, rødkål og alt, hvad der ellers hører til en ordentlig julemiddag.

I forbindelse med lukningen vil God Jul til Alle gerne sige en stor tak til de virksomheder og private, som gennem årene har hjulpet og doneret penge til sagen samt ikke mindst til de mange frivillige, der har givet en hånd med til pakning af mad og gaver samt uddeling af julehjælpen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce