Annonce
Kolding

God Jul til Alle i Kolding lukker efter ti år

I forbindelse med julehjælps-uddelingen den 24. december har God Jul til Alle de seneste ti år holdt julestue, hvor børnene og deres forældre har kunnet starte dagen med en hyggelig morgenmad, møde julemanden, få en tur i City Kolding-toget og ikke mindst få autografer og en snak med håndboldspillere fra KIF Kolding. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Den velgørende forening, der i ti år har været med til at give børnefamilier i Kolding en god jul, lukker og uddeler ikke længere julehjælp.

Kolding: I ti år har foreningen God Jul til Alle hjulpet med til, at også økonomisk trængte børnefamilier i Kolding kunne få en god jul.

Hvert år til jul har den støttet omkring 100 lokale børnefamilier med gaver til børnene og ikke mindst en stor og færdiglavet julemiddag.

Men nu er det slut.

Foreningen, som JydskeVestkysten og KIF Kolding Håndbold står bag, har besluttet at lukke ned. Dermed uddeles der ikke hjælp fra foreningen fra og med i år.

Udfordringer med at skaffe et storkøkken, der dagen før juleaften kan lave mad til over 500 mennesker, manglende kræfter til at indsamle den nødvendige økonomi samt personlige forhold hos bærende, frivillige kræfter i foreningen, har betydet, at foreningen har måttet tage den svære beslutning.

- Det er med blødende hjerte, for vi ved, at vores hjælp har betydet alverden for de familier, der ikke selv har råd eller overskud til komme godt gennem julen, lyder det fra styregruppen i God Jul til Alle.

I styregruppen sidder Dorte Larsen, tidligere KIF Kolding Håndbold, Lone Brodersen, Tina Dannevang fra Jysk Fynske Medier samt lokalredaktør for JydskeVestkysten i Kolding, Laust Tuxen Hedegaard.

Annonce
Styregruppen bag God Jul til Alle har med blødende hjerte besluttet at lukke den velgørende forening.Styregruppen består af Tina Dannevang fra Jysk Fynske Medier (forrest), Lone Brodersen, Dorte Larsen, tidligere KIF Kolding Håndbold, samt lokalredaktør for JydskeVestkysten i Kolding, Laust Tuxen Hedegaard. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Færdiglavet julemiddag

Hvert år den 24. december har God Jul til Alle de seneste ti år holdt julestue, hvor børnene og deres forældre har kunnet starte dagen hyggeligt med morgenmad, et møde med julemanden, en tur i City Kolding-toget og ikke mindst muligheden for autografer og en snak med håndboldspillere fra KIF Kolding.

I forbindelse med julestuen har familierne fået uddelt deres julehjælp, mens frivillige har kørt ud med julehjælpen til de familier, der ikke selv har kunnet hente den.

Hjælpen fra foreningen har adskilt sig fra andre foreninger ved blandt andet at indeholde en stor julemiddag, som blot har skullet opvarmes. Erfaringen er således, at mange af familierne i målgruppen har svært ved at overskue selv at lave and, brunede kartofler, rødkål og alt, hvad der ellers hører til en ordentlig julemiddag.

I forbindelse med lukningen vil God Jul til Alle gerne sige en stor tak til de virksomheder og private, som gennem årene har hjulpet og doneret penge til sagen samt ikke mindst til de mange frivillige, der har givet en hånd med til pakning af mad og gaver samt uddeling af julehjælpen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se billederne: Ribe centrum er oversvømmet

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

112

Vandet truer flere steder: Oversvømmelser og store mængder regn giver problemer landet over

Sønderborg

Regn og storm ved mindehøjtidelighed i Bøffelkobbel

Annonce