Annonce
EM I HÅNDBOLD

God kemi før semi-gyseren: To trænere med gensidig respekt

Jesper Jensen og Thorir Hergeirsson har stor respekt for hinanden. Fredag aften bliver det alvor, når der er en billet til søndagens EM-finale på spil. I den anden semifinale mødes Frankrig og overraskelsen Kroatien. Foto: Claus Fisker, Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Fredag aften kommer de i 2 x 30 minutter til at gøre alt for at genere hinanden på det faglige plan, men udenfor banen har Thorir Hergeirsson, der er norsk landstræner, og Jesper Jensen et rigtig fint forhold.

De stod ikke i boxershorts og bar overkrop.

De stod heller ikke og nedstirrede hinanden.

Og de kom heller ikke på nogen måde i slagsmål.

Faktisk var det snarere anerkendelse og respekt, der prægede seancen, da norske Thorir Hergeirsson og danske Jesper Jensen på et fælles pressemøde kiggede frem mod det, der venter fredag aften i Boxen i Herning.

- Jeg er meget imponeret af Danmark, og jeg er meget imponeret af Jesper. Jeg kender ham som en rigtig god kollega, og vi har en fin, fin relation, sagde Hergeirsson.

Og faktisk er det på ingen nyt for de to trænere at være i dialog og sidde ved samme bord.

- Jesper har en del af de norske landsholdsspillere hjemme i Team Esbjerg, og så vender vi selvfølgelig nogle ting ind i mellem. Jeg er jævnligt på besøg, og han er altid respektfuld, og vi kommer godt ud af det med hinanden.

Thorir Hergeirsson har flere gange ved tidligere slutrunder været en smule skuffet over det danske landsholds præstationer, men det er altså ikke tilfældet denne gang.

- Danmark har altid haft spillerne, nu har de også et hold, hvor det fungerer, og det er godt for kvindehåndbolden, hvis danskerne for alvor er på vej tilbage til toppen.

Stor respekt

Jesper Jensen har stor respekt for kollega Hergeirsson og Norge. Han mener, at de har vist vejen.

- Norges tilgang til tingene er fantastisk. Deres grundighed, deres forberedelse, deres ambition om hele tiden at blive bedre og jagte de sidste procenter. Det har vi sat os ind i, og vi har forsøgt at kopiere det på vores egen måde.

- Det har helt sikkert været med til at rykke os.

Men når nu alle de pæne ord er sagt, er der tvivl i den danske lejr.

- Norge har vundet så meget i så mange tid, så derfor må tiden være inde til et tronskifte. Vi vil gøre vores yderste. Vi er friske, vi er motiverede, og vi tror på os selv og hinanden. Så må vi se, hvor langt det ender med at bære.

Der er ingen tvivl

Danske Spil har Norge som storfavorit i fredagens EM-semifinale. Odds på norsk sejr 1.33, uafgjort 11.00, dansk sejr 4.50.