Annonce
Billund

God plads ved valgkampens første valgcafé

Jytte Bechmann er ikke i tvivl om, at hun ved folketingsvalget vil stemme på Kristendemokraterne. Her sludrer hun med partiets lokale kandidat, Søren Lydeking. Foto: Chresten Bergh
De politiske kandidater havde god tid og mulighed for at sludre med hinanden ved valgkampens første valgcafé. Traditionen tro vrimlede det ikke med vælgere - og i endnu mindre grad vrimlede det med tvivlere.

Grindsted: Det er traditionelt ikke let at hive folk af huse til valgarrangementer. Den tradition blev der ikke ændret på tirsdag eftermiddag, hvor partier og kandidater i stribevis havde taget opstilling i Magion i Grindsted for at sludre med de potentielle vælgere, der lagde vejen forbi.

Vælgerne - de helt almindelige mennesker - kom ikke til at gå i vejen for hinanden, og de af dem, som avisen talte med, havde allerede lagt sig helt fast på, hvor krydset skal sættes ved de kommende valg.

- Jeg kommer bare, fordi jeg er nysgerrig. Jeg ved godt, hvor krydset skal sættes, så jeg ville bare herned for at se, om der kom mange, når nu valget er blevet udskrevet, fortalte Else Jensen, der gennem det meste af en menneskealder har været medlem af Socialdemokratiet.

Annonce
Steen Holm Iversen (LA) er i forvejen lokalpolitiker i Varde. Nu håber han at kunne få sæde på Christiansborg. Foto: Chresten Bergh

Ikke meget hovskisnovski i Troels

Af samme grund sætter hun naturligvis sit kryds hos Liste A ved de to kommende valg, og især ved folketingsvalget grundlovsdag er der ingen som helst tvivl om, hvor krydset skal sættes: Det skal det ved partiets lokale kandidat og nuværende medlem af Folketinget, Troels Ravn. Ham er Else Jensen stor fan af, og hun håber, at hun kan være med til at sikre ham endnu en periode som medlem af Folketinget.

- Han er helt nede på jorden. Der er ikke noget hovskisnovski i ham. Når man møder ham, er han altid klar med et knus, og jeg synes, at han gør det så godt, sagde hun.

Holder meget af de andre kandidater

Jytte Bechmann fra Grindsted var en anden af de vælgere, der gik rundt og sludrede med kandidaterne fra flere forskellige partier.

- Jeg synes, det er alletiders idé, at man kan komme og spørge om nogle af de ting, man går og tænker på, lød det fra Jytte Bechmann, som dog heller ikke i er i tvivl om, hvor hun skal sætte sit kryds ved det kommende folketingsvalg.

- Jeg har stemt på Kristendemokraterne i alle årene, og det bliver jeg ved med. Men jeg holder rigtigt meget af mange af de andre kandidater, vi har. Jeg synes, at sådan en som Anni Matthiesen gør et fantastisk stykke arbejde, sagde Jytte Bechmann.

Åge Staun tiller op til EP-valget for Folkebevægelsen mod EU. Han kom undervejs i debatten lidt i modvind, da han stod alene med sine EU-skeptiske synspunkter. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Hvorfor? Hvert tredje barn i Aabenraa må se langt efter flere varme hænder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce