Annonce
Sydjylland

God sæson for livredderne

PR-Foto: Trygfonden.
TrygFonden Kystlivredning lukker tårnene ned for denne sæson - og i år med færre alvorlige hændelser.

Regionalt: Skolerne er startet, de fleste er kommet retur fra sommerferie, og livredderne fra Trygfonden har nu pakket tårnene sammen efter en god sæson.

Selvom vejret har været mere blandet end sidste år, har der stadig været masser af besøgende på de danske strande. Sæsonen i 2019 har været præget af en mere normal dansk sommer.

- Generelt har det været en rigtig god sæson med mange solskinsdage og gæster på strandene. Den sidste halvanden uge har dog været stille og rolig, og vi har tydeligt kunne mærke, at hverdagen med skole og arbejde er vendt tilbage for de fleste. Der har været færre besøgende på strandene, og de har været der i kortere tid, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning, i en pressemeddelelse.

Annonce

Trygfondens aktionstal for Syd- og Sønderjylland

I alt: 0 livreddende aktioner, 10 førstehjælpsaktioner, 9 forebyggende aktioner, 267 oplysende indsatser, som er fordelt på:

Lakolk: 0 livreddende aktioner, 3 førstehjælpsaktioner, 8 forebyggende aktioner og 72 oplysende indsatser

Østerstrand: 0 livreddende aktioner, 2 førstehjælpsaktioner, 0 forebyggende aktioner og 27 oplysende indsatser

Rindby: 0 livreddende aktioner, 1 førstehjælpsaktion, 0 forebyggende aktioner og 57 oplysende indsatser

Vejers: 0 livreddende aktioner, 0 førstehjælpsaktioner, 0 forebyggende aktioner og 23 oplysende indsatser

Henne: 0 livreddende aktioner, 1 førstehjælpsaktion, 1 forebyggende aktion og 46 oplysende indsatser

Hvidbjerg: 0 livreddende aktioner, 3 førstehjælpsaktioner, 0 forebyggende aktioner og 42 oplysende indsatser

Dansk sommer med liv på vandet

TrygFondens kystlivreddere har været på pletten på strandene siden fredag 28. juni, og de foreløbige tal viser, at livredderne i løbet af sommeren på landsplan har gennemført 58.580 indsatser, hvoraf personer vurderes at have været i livsfare i 12 af tilfældene.

Til sammenligning havde livredderne 88.355 indsatser sidste år, hvoraf 52 var såkaldte røde aktioner, hvor en eller flere personer var i livsfare. 2018 var dog også en historisk varm sommer med rekordmange badegæster på strandene. Året før, i 2017, som kun bød på meget få gode badedage, gennemførte livredderne 51.763 indsatser, hvoraf 13 var aktioner, hvor personer var i livsfare.

- Sommeren i år kan bedst beskrives som en helt almindelig god dansk sommer. Der har været kølige dage, men heldigvis også masser af dejlige sommerdage, hvor folk har valgt at tage en tur til vandet. Vores livreddere melder også om en god sæson med livlig aktivitet i forhold til især badende, men i stigende grad også folk på Stand Up Paddle-boards, kite- og windsurfere, kajakroere og andre aktiviteter på vandet. Det er vi glade for, da vi jo netop arbejder for at skabe glæde ved vand i trygge rammer, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce