Annonce
forside

God Sydtrafik service

Bussen var blå, og den havde et stort hvidt X på siden - altså en X bus - der gjorde holdt 10. oktober kl. 7.42 på busstationen i Haderslev.

En gammel mand, for hvem det langt fra er "hverdagskost" at køre med offentlige transportmidler havde de 102 kroner parat, som oplyst på trafikkontoret i Haderslev, det koster at køre med X-bus til sygehuset i Sønderborg.

Efter en behagelig tur roligt og vuggende ned gennem Sønderjylland blev han sat af lige ud for sygehuset i Sønderborg. Efter en hurtig kontrol af en nylig operation for grå stær stod den gamle mand igen ved stoppestedet ud for Sønderborg Sygehus, og den samme blå X-bus med den samme flinke chauffør, Ole Dahl, ved rattet.

Den gamle mand lagde igen 102 kroner foran chaufføren for at komme med hjem til Haderslev.

Ole Dahl så nøje på den gamle mand og gjorde opmærksom på, at turen retur indenfor en så kort tidsramme var uden beregning. Hjemturen blev for den gamle mand en lige så god oplevelse som udturen og med ekstra 102 kroner. i lommen.

Tusind TAK til Sydtrafik og den X-bus, der havde Ole Dahl som chauffør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce