Annonce
Vejen

God tone: De unge slår hinanden ihjel

Kristoffer Majland og Kenneth Kjær er instruktører på Holsted UGF's nye E-sport, som har indrettet sig i et lokalet i Medius. Foto: Steen Rasmussen
Holsted UGF har indrettet et lokale til computerspil i Medius.

HOLSTED: Gymnastikforeningen i Holsted har investeret i 12 højhastighedscomputere for at hoppe med på den nye bølge - E-sport.

Og hvad er det så for noget nymodens noget? Her er en beskrivelse hentet på internettet:

"E-sport (elektronisk sport) er en betegnelse, der refererer til udøvelse af computerspil. Aktiviteten finder sted via internettet eller over LAN. E-sport er i dansk regi, såvel som på verdensplan, inde i en eksplosiv udvikling, og der findes adskillige websider, der har til formål at bringe nyheder om e-sport, og som samtidigt fungerer som sociale fora for udøvere af e-sport. Der er de seneste år kommet flere efterskoler i Danmark med fokus på e-sport, der styrker børns indlæring, kreativitet og strategiske tænkning".

HUGF har indrettet et lokale i Medius med computere og store tv-skærme, hvor de unge nu slår hinanden ihjel - altså på skærmen - og har det hyggeligt med vennerne.

Med kun 12 skærme er der begrænset plads. Deltagerne har meldt sig til to prøvehold. Kristoffer Majland og Kenneth Kjær leder spillet og glæder sig til rigtigt at komme i gang.

- Så hvis du er vild med at spille computer og gerne vil være sammen med andre, som har den samme interesse, kan du gå ind på www.hugf.dk og tilmelde dig, forklarer instruktørerne.

HUGF e-sport handler om undervisning, fællesskab, sammenhold, god tone og motion.

Annonce
Kristoffer Majland og Kenneth Kjær er instruktører på Holsted UGF's nye E-sport, som har indrettet sig i et lokalet i Medius. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

112

Beredskabet lagde en truende mast ned

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce