Annonce
forside

God VM-generalprøve for Kenneth Hansen

Kenneth Hansen er i topform og forventer at blive mellem de 30 bedste ved VM i Bogense. Privatfoto

Haderslev-rytteren Kenneth Hansen er i topform inden søndagens verdensmesterskaber i Bogense. I det sidste løb før VM var han i en klasse for sig.

HADERSLEV: Formen er kulmineret på det helt rette tidspunkt for cykelcrossrytteren Kenneth Hansen, der søndag kører om verdensmesterskabet i Bogense.

I det sidste vigtige danske crossløb inden VM viste Kenneth Hansen, at han er klar til at køre mod verdens allerbedste ryttere.

I den landsdækkende Ceramicspeed Cup, der blev afviklet på dyrskuepladsen i Roskilde, var Haderslev-rytteren nærmest i en klasse for sig.

Der blev kørt under vanskelige forhold med sne og delvist frossent underlag. Det passede Kenneth Hansen godt. Her kom hans gode teknik ham til gode, og allerede efter første runde af i alt ni omgange, havde han slået et lille hul på fem-syv sekunder.

Annonce

Føring blev udbygget

Denne føring blev omgang for omgang udbygget, og han kunne køre i mål med over ét minuts forspring til en polsk rytter.

Halvandet minut efter kom den danske U19-mester ind som nummer tre. Det er en rytter, som landstræneren spår en placering i top 15 ved VM. De øvrige otte danske VM-deltagere var endnu længere efter.

I netop let sne og let optøet underlag har Kenneth Hansen kørt sine bedste placeringer hjem. Meget tyder på, at der venter er sådant vejrlig ved søndagens VM. Det vil være en fordel for en teknisk velfunderet rytter som ham.

Hvis forholdene bliver, som han kan ønske sig, vil målet være en placering omkring nummer 30.

VM i Bogense er Kenneth Hansens 11. internationale udtagelse i træk. Det er der ikke mange danskere, der har gjort ham efter.

VM-løbet skydes i gang søndag klokken 15. TV2 Sport er med fra klokken 14.45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Bossen går fra borde

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce