x
Annonce
Erhverv

Gode aktiemarkeder giver PensionDanmark stort afkast

Aly Song/Reuters
De mere end 750.000 medlemmer hos PensionDanmark kan glæde sig over et stort afkast i det forgangne år.

Gode forhold på finansmarkederne har sidste år givet PensionDanmark et af de bedste afkast nogensinde.

Annonce

Pensionskassens samlede investeringsafkast er endt på 28,8 milliarder kroner, fremgår det af årsregnskabet.

Ifølge PensionDanmark er det nu lykkedes at levere solide afkast til de mere end 750.000 medlemmer i ti af de elleve år siden finanskrisen.

- Vi er sat i verden for at skaffe vores mere end 750.000 medlemmer solide afkast, så 2019 har været et rigtig godt år. Det gælder også omkostningerne, siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark, i en kommentar til regnskabet.

- En høj grad af digitalisering og brug af robotter i kundebetjeningen er med til at holde vores omkostninger nede.

- Lave omkostninger bliver endnu mere afgørende i de kommende år, hvor vi må forvente, at afkastene bliver mere moderate.

PensionDanmark er stiftet og ejet af fagforbund og arbejdsgiverforeninger for at administrere de aftaler om pension, som siden starten for godt 25 år siden har været en del af overenskomsterne.

Med dem sikres alle omfattede lønmodtagere ret til pensionsbidrag indbetalt til PensionDanmark.

Ejerne af PensionDanmark tæller blandt andet fagforbund som 3F og Dansk Metal samt arbejdsgiverorganisationer som Dansk Industri og KL.

Nyheden om det gode investeringsafkast hos PensionDanmark følger, efter at en række andre pensionskasser også har leveret positive afkast til kunderne.

I løbet af den seneste måned har eksempelvis ATP og PFA også kunnet fortælle om store afkast på sidste års investeringer.

Ligesom PensionDanmark har ATP og PFA en forventning om, at det bliver svært at levere de samme høje afkast i indeværende år.

/ritzau/

Link til årsregnskab
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce