Annonce
Varde

Gode ben til politikerne: De får de lukrative poster

Søren Laulund (S), til højre, skal sidde i Din Forsynings bestyrelse. Billedet er fra valgnatten. Arkivfoto: John Randeris

Enkelte poster giver også penge. Her er, hvem der har fået dem.

Varde: Byrådet har onsdag aften fordelt de mange poster. Heriblandt er de poster, der kaldes ben. Det er poster med penge i. Nogle går til byrådsmedlemmer, mens andre går til partimedlemmer udenfor byrådet. Enkelte gange bliver tidligere byrådsmedlemmer fra partier, der ikke længere er i byrådet, tilgodeset.

Modsat hvad debatten nogle gange giver indtryk af, så er der faktisk ikke så mange ben at komme efter, og mange af dem er nogle nærmest afgnavede ben. Aflønningen er ikke stor i forhold til det tidsforbrug, der kræves.

Men nogle ben eksisterer dog. Her er hvem der har fået dem.

De gode ben

Din Forsyning får tre medlemmer fra Varde Byråd. Anders Linde (V) får som formand et vederlag på 150.000 kroner om året, mens Niels Christiansen (K) og Søren Laulund (S) hver honoreres med 37.500 kroner.

Peter Nielsen (V) og Tom Arnt Thorup (L) kommer i bestyrelsen for Vestbanen. Det giver 7000 kroner om året. Hvis en af dem bliver formand, så får vedkommende 40.000 kroner om året.

Byrådet har kigget udenfor egne rækker for at finde en formand til beboerklagenævnet og huslejenævnet for Varde og Billund Kommuner. Posten går til Johan Evensen, der sammenlagt får 45.000 kroner plus kørselsgodtgørelse for de to formandsposter. Hans suppleant er Randi Høj Brarup, der er en af kommunens medarbejdere.

Preben Friis-Hauge (V) er valgt til at sidde i bestyrelsen for AFLD. Det giver som udgangspunkt ikke noget, men hvis han beholder sin næstformandspost, så beholder han også vederlaget på 24.684 kroner om året.

Tina Agergaard Hansen (DF) og Niels Haahr Larsen (V) får bestyrelsesposterne i Det Danske Madhus Varde, der giver et vederlag på 7.500 kroner årligt. Her er Connie Høj (V) og Steen Holm Iversen (LA) suppleanter.

Annonce

Børn og Ungeudvalget

Det kan diskuteres, om det kaldes et godt ben, for Børn- og Ungeudvalget er et udvalg, som mange nok vil betakke sig for til trods for vederlaget. Det er nemlig det udvalg, der tager stilling til tvangsfjernelser. Her er Stig Leerbeck (V) og Holger Grumme Nielsen (R) valgt. Den ene bliver formand og får cirka 53.000 kroner om året, mens den anden får titel af næstformand og får knap 39.600 kroner om året.

Annonce

Et beløb per gang

Enkelte poster givet et vederlag per mødedag eller per sag.

Taksations- og Overtaksationskommissionen vedrørende offentlige veje belønner medlemmer med 2000 kroner per mødedag samt godtgørelse for befordringsudgifter. Her har Erhardt Jull (K) og Søren Lyngesen (L) fået plads i taksationskommissionen, mens Thyge Nielsen (V) har fået plads i overtaksationskommissionen.

Samme vederlag er der i kommissionerne for fast ejendom. Her har Claus Larsen (SF) fået plads i ekspropriationskommissionen, mens Thyge Nielsen (V) har fået plads i taksationskommissionen.

Det er de samme tre, der er blevet valgt til hegnssynet og til at være vurderingsmænd efter mark- og vejfredsloven. Begge steder bliver Erhardt Jull (K) formand og får 774 kroner per sag, der bliver truffet en afgørelse i. Niels Kristian Nørregaard (R) og Ernst Vedstesen (L) får 516 kroner per sag.

Annonce

poster med diæter

Sluttelig er der poster, der kun giver adgang til diæter.

I Fredningsnævnet får John Bach Thygesen (R) en plads, mens Poul Henrik Hansen (V) bliver suppleant.

Steen Holm Iversen (LA) skal sidde i Hjemmeværnets Distriktsudvalg.

Peter Nielsen (V) skal sidde i Sydtrafiks Repræsentantskab.

Lars Teglgaard (V) skal sidde i Ungdomsskolens bestyrelse.

Erik Buhl (V), Line Berner (V), Niels Christiansen (K), Tina Agergaard Hansen (DF), Holger Grumme (R), Steen Holm Iversen (LA) og Søren Laulund (S) skal sidde i valgbestyrelsen ved det næste kommunal- og regionsrådsvalg.

Til folketingsvalg, folkeafstemninger og valg til Europa-Parlamentet er det Erik Buhl (V), Tina Agergaard Hansen (DF), Niels Christiansen (K), Toma Arnt Thorup (L) og Søren Laulund (S).

Annonce

Udvalgsformandsposter

Det kan slutteligt nævnes, at en udvalgsformandspost giver cirka 310.000 kroner om året i vederlag, mens byrådsmedlemmerne udover byrådsvederlaget får 39.600 kroner per udvalg, de sidder i.

Annonce
Varde For abonnenter

Firma med næsten 30 års erfaring er konkurs i tid med højkonjunktur: Ansatte afskediget og fritstillet

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Hotel- og barejer sad midt i middagsselskab, da de nye restriktioner blev præsenteret: Mentalt er det næsten ikke til at holde til

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Esbjerg

Politiet takker for hjælpen: 24-årig mand sigtet for røveri efter flere henvendelser fra borgere

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

VM-festen i det spanske ruller videre: Ungarn fik én på låget i ny dansk håndboldopvisning

Sport For abonnenter

VM-kommentar: Det er nye tider på landsholdet - og heldigvis for det

Sydjylland

Stort spillested er 'pisse skuffet' over nye nedlukninger: Kan miste en halv million og må sende medarbejdere hjem

Annonce