Annonce
Tønder

Gode forhold for fritidsjobbere på Vestkysten

Jobpatruljen har besøgt Tønder, Ribe, Rømø og Toftlund. Og der var styr på tingene på de fleste arbejdspladser, men Jobpatruljen mødte mange feriejobbere, der ikke kendte deres rettigheder.

Tønder: Onsdag 10. juli besøgte Jobpatruljen Tønder, Ribe, Rømø og Toftlund som led i den informationskampagne, der skal give unge bedre forhold på deres fritidsjob.

- Vi blev modtaget rigtigt godt både af arbejdsgivere og fritidsjobbere. Og vi kunne konstatere, at der var styr på tingene langt de fleste steder. Faktisk fandt vi slet ingen grelle brud på fritidsjobbernes rettigheder, hvilket er en positiv forandring fra tidligere år, fortæller HK Sydjyllands ungdomskonsulent, Kathrine Møller, i en pressemeddelelse.

Hun står i spidsen for den sydjyske del af Jobpatruljen.

Jobpatruljen kunne dog konstatere, at selv om arbejdspladserne var gode til at overholde fritidsjobbernes rettigheder, så var de ikke så gode til at informere om dem. De fleste unge fritidsjobbere, patruljen mødte, kendte nemlig slet ikke deres rettigheder, og ville derfor heller ikke vide, hvis de blev snydt.

Annonce

Vigtige oplysninger

- Vi opfordrer alle, der ansætter unge medarbejdere, til at oplyse de unge både mundtligt og skriftligt om, hvad de har ret til. De skal jo først til at lære, hvad det vil sige at være på arbejdsmarkedet, og der har arbejdspladsen et ansvar, siger Kathrine Møller.

Vigtige ting at oplyse fritidsjobberne om, er blandt andet hvor meget de må løfte, hvor meget pause de må holde, og hvad de har ret til, hvis de bliver syge.

Jobpatruljen består af grupper af unge mennesker, og er en landsdækkende aktion skabt af HK, 3F og syv andre fagforbund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce