Annonce
Trekantområdet

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Personale fra fire mobile testenheder fra Region Syddanmark er lørdag og søndag parkeret ved Hal E i MesseC, hvor alle, der ikke har symptomer på at være syge, kan blive testet. Foto: Michael Svenningsen
Allerede lørdag formiddag rundede antallet af tests 400, da Region Syddanmark og personale fra kommunen fra morgenstunden begyndte at teste for coronavirus på det midlertidige teststed i MesseC.
Annonce

Fredericia: Til lyden af rolig, afdæmpet musik bevæger folk sig langsomt fremad i små ryk. Stribet afspærringsbånd former køen, og som var der en usynlig snor mellem menneskene, holdes den obligatoriske afstand.

Men køen er ikke så lang som frygtet denne lørdag formiddag. 10-15 minutter tager det omtrent, før de bagerste i køen når frem og sætter sig på en af de seks hvide stole, hvor man bliver podet.

Mens testpersonalet skifter deres lyseblå dragter ud med nogle nye, sætter næste person sig klar i en af stolene til at blive testet. Udskiftningen af dragt, handsker samt afspritning af både stol og bord foregår næsten synkront i et flydende tempo. De har prøvet det før. Mange gange.


Jeg kunne se, at nogle var ved at kaste op, men så slemt synes jeg ikke, det var.

Lissi Kramer


Fire mobile testenheder fra Region Syddanmark er i Fredericia efter endnu en uge med flere konstaterede coronatilfælde, der placerer kommunen helt i toppen blandt de hårdest ramte i Jylland. Derfor kan alle, der ikke har symptomer, denne weekend blive testet i MesseC.

Næste kvinde i en af de hvide stole er Lissi Kramer.

Først rækker hun sit sygesikringsbevis frem, som bliver scannet. Derefter bliver hun bedt om at lægge hovedet lidt tilbage, inden hun med en vatpind bliver podet i halsen.

- Nå herreste gud, udbryder hun en anelse overrasket - og måske lidt lettet, da podningen få sekunder senere er overstået.

- Jeg kunne se, at nogle var ved at kaste op, men så slemt synes jeg ikke, det var.

- Det var en god mulighed for at blive testet uden at skulle booke en tid og tage til Kolding, siger Lissi Kramer.

Lørdag formiddag var der kun begrænset kø. 10-15 minutter tog det cirka fra ankomst, til man var blevet podet ved en af de seks teststationer. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Får svar indenfor tre dage

Fra morgenstunden gik køen helt ud af hallen, men de effektive procedurer betød hurtigt, at ventetiden blev holdt nede.

I første omgang lød meldingen, at op til 1000 personer kunne blive testet ved MesseC på de to dage, men allerede klokken 11 lørdag havde antallet af prøver rundet 400, fortæller koncerndirektør Yelva Bjørnholdt Jensen fra Fredericia Kommune.

Hun er også er en del af kommunens corona-taskforce, og hun forventer, at der bliver taget væsentlige flere end 1000 prøver denne weekend.

Lissi Kramer synes ikke, det var ubehageligt at blive podet. Ligesom hovedparten af dem, der blev testet, bor hun i Fredericia Kommune. Foto: Michael Svenningsen

- Regionen er her med otte podere, og så har vi to af Fredericia Kommunes podere, siger Yelva Bjørnholdt Jensen, der samtidig roser MesseC.

De har sikret, at der er god plads til både personale og ventende borgere, så der kan holdes god afstand. Desuden havde hun frygtet, at testene skulle foregå udendørs på en parkeringsplads, mens regnen silede ned.

Svaret på prøverne får Lissi Kramer og de andre inden for 72 timer.

Også søndag er der mulighed for at blive testet i Messe C frem til klokken 17.

Covid-19 testcenter i MesseC. Foto: Michael Svenningsen
Covid-19 testcenter i MesseC. Foto: Michael Svenningsen
Covid-19 testcenter i MesseC. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce