Annonce
Læserbrev

Gode forslag

Læserbrev: Inspireret af indlæg på et velbesøgt aftenmøde arrangeret af Business Esbjerg om at styrke uddannelser i vort område, skal jeg hermed tillade mig at supplere de mange gode indlæg med et par forslag.

Selv om det direkte tema var uddannelsesmuligheder, var det underliggende tema klart et ønske om at vende hele udviklingen, sparke dynamik i øget bosætning og erhvervsudvikling i vort område. Hovedspørgsmålene var i korthed, hvordan får vi flere unge til at vælge at uddanne sig i Esbjerg, og hvordan får vi flere spændende og udviklende arbejdspladser til området. Med det seneste kommunale budgetforslag (der nok bliver vedtaget) in mente, står det klart, at kommunen ikke just svømmer i penge, så vi må forsøge os med kreativitet for at fremme udviklingen. Der er dog afsat to millioner kroner i budgettet for hver af de kommende fire år.

Vi kan ikke tvinge uddannelsessøgende til at uddanne sig i vort område, men vi burde kunne sikre et langt bedre kendskab til de muligheder, vi kan tilbyde i det vestjyske. Et tiltag kunne være, at Esbjerg Kommune satte sig i spidsen og genoplivede noget, der lignede det tidligere Ribe Amt på det geografiske område. og inviterede alle områdets ottende og niende klasser til en uddannelses- og erhvervsfaglig dag i egnede lokaliteter i Esbjerg samtidig med, at det blev obligatorisk for egne skoler at deltage. Dagen skulle så følges op med en gruppearbejdsdag i den enkelte skoleklasse.

Et andet væsentligt tiltag kunne være, at få sat kød og blod på den opgave, at få intentionerne i “Vision 2025” flyttet fra tanker på glittet papir til virkelighed. Ikke nogen nem opgave så jeg vil godt overdrage den opgave til mødets paneldeltagere som ansættelsesudvalg for den rigtige ildsjæl i de rigtige omgivelser. Personen skal være den helt rigtige som det afgørende, og ikke datoen for tiltrædelse. Titel og aflønning skal naturligvis matche opgaven ligesom sekretærbistand skal indpasses, hvor det er hensigtsmæssigt.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce