Annonce
Vejen

Gode ideer efterlyses: Puljepenge venter på at blive brugt

Sammen med resten af Økonomiudvalget håber borgmester Egon Fræhr, at en ny centerbypulje kan være et supplement til projekter i kommunens fire centerbyer. Arkivfoto: Jacob Schultz
Kommunens landsbyer har i flere år kunnet søge penge fra en pulje under Landdistriktsudvalget. Nu kommer under Økonomiudvalget også en centerbypulje, hvor pengene skal gå til mindre projekter i kommunens fire centerbyer. Første ansøgningsfrist er allerede den 9. juni.

Byudvikling: 200.000 kroner. Det er, hvad der er afsat i en ny centerbypulje, som kan bruges til at støtte lokale projekter i de fire centerbyer Rødding, Brørup, Holsted og Vejen.

Og på sit seneste møde godkendte Økonomiudvalget, at man nu går i gang med at få pengene ud til mindre projekter i centerbyerne.

- Vi har nu i nogle år under Landdistriktsudvalget haft en pulje, som man kunne søge ind til ude fra landsbyerne. Det kan være til en bænk eller nogle projekter – det er mange forskellige ting. Og så opstod den idé ved budgetlægningen sidst, at hvorfor skulle vi egentlig ikke have den samme mulighed for de fire store byer. Og det er så det, vi nu får op at stå. Men så er det ikke Landdistriktsudvalget, der skal vurdere det, så er det Økonomiudvalget, siger borgmester Egon Fræhr (V), der er formand for Økonomiudvalget.

Annonce

Kriterier for centerbypuljen

Der er opsat få kriterier for, hvad der skal kunne opfyldes, hvis man søger om penge i den nye centerbypulje:

* Nytteværdien for lokalområdet er tænkt ind (gerne flere målgrupper).

* Nye udviklingselementer, innovative idéer og synergi til eksisterende forhold indgår.

* Egenfinansiering (herunder frivilligt arbejde) indgår.

* Man har forholdt sig til den efterfølgende drift.

Borgmesteren fortæller, at der ikke er så mange faste rammer for, hvad man kan søge penge til.

- Det kan være, der er nogle ideer, og så er der i hvert fald mulighed for at søge ind til det. Det er jo somme tider, at lokalråd, nogle foreninger, handelsstand eller andre, der siger, kunne vi da ikke lige få en blomsterkumme eller en bænk, eller kunne vi ikke lige lave det eller det, og så er der mulighed for at søge, siger Egon Fræhr, der medgiver, at 200.000 kroner ikke er det største beløb.

Et supplement

- 200.000 er måske ikke alverden, når det er fire byer, men det er et supplement, som tager udgangspunkt i det, man lige finder på lokalt. Nu prøver vi i hvert fald at gå i gang med det, siger Egon Fræhr.

Selvom det er første gang, at puljen kan søges, og halvdelen af 2021 næsten er gået, så har den kommunale administration foreslået, at ansøgningsfristen fastlægges til onsdag den 9. juni. Det godkendte Økonomiudvalgets medlemmer.


200.000 er måske ikke alverden, når det er fire byer, men det er et supplement, som tager udgangspunkt i det, man lige finder på lokalt.

Egon Fræhr, borgmester og formand for Økonomiudvalget, Vejen Kommune


- Der er en kort tidsfrist, og det drøftede vi lidt i udvalget, men omvendt, hvis pengene ikke bliver brugt i år, så bliver de overført til næste år, siger Egon Fræhr.

De ansøgninger, der måtte nå at komme, vil blive behandlet på Økonomiudvalgets møde den 22. juni.

På grund af den korte tidsfrist er det i år dog også muligt at indsende en kort projektbeskrivelse, også senest den 9. juni, hvis man har et projekt i tankerne, men ikke kan nå at skrive det nødvendige ansøgningsmateriale.

Den korte projektbeskrivelse vil blive fremlagt Økonomiudvalget, og hvis projektet findes interessant, skal det endelige projektmateriale indsendes senest den 24. august til efterfølgende behandling på udvalgsmødet i september. Der er tale om en ekstraordinær situation, og fra 2022 vil det kun være muligt at søge puljen én gang årligt.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce