Annonce
Tønder

Gode ideer søges: Tønder Festival skal hjem i haverne og ud på gader og stræder

Citychef Stephan Scheelke, partnerskabschef Lars Vermund og projektleder Helene Grunnet fra Tønder Festival var nogle af deltagerne ved et møde på Hagges  om samarbejdet mellem handelsstanssforeningen og festivalen Foto: Annett Bruhn
Tønder handelsstandsforening, flere erhvervsdrivende og Tønder Festival har indgået et samarbejde, der skal resultere i en fest i den sidste weekend i august, og samtidig give en håndsrækning til den trængte festival.
Annonce

Tønder: Eftersom Tønder Festival er aflyst for første gang i 46 år, er Tønder Handelsstandsforening, flere erhvervsdrivende og festivalen gået sammen om at skabe en alternativ fest den sidste weekend i august. Og der er plads til flere.

Via Tønder Festivalens portal vil det være muligt for erhvervsdrivende, og i princippet alle interesserede, at udbyde en række "festivalpakker"og ved samme lejlighed støtte festivalen.

Hvis man for eksempel holder en fest i sin have og køber festivalvinen sammen med mad fra et af de spisesteder, der er med i initiativet, så går en procentdel til festivalen, der har mistet store summer i forbindelse med aflysningen.

Annonce

Fællesskabsfølelse

Tønder by forventes at have mange gæster i den weekend, festivalen skulle have været afholdt

- Mange af de festivalgæster, der har lavet bookinger i Tønder, har beholdt dem. De vil til Tønder og rundt i gaderne, og det er oplagt at tilbyde dem en picnickurv, en koncert eller noget at spise og drikke, siger citychef Stephan Scheelke.

Fællesnævneren for tiltaget er fællesskab, og Stephan Scheelke, der forholdt sig tøvende i begyndelsen, er begejstret over tiltaget:

- Her har vi noget, vi kan samles om, og vi har et sindsygt godt samarbejde, indledte citychefen fredag morgen ved et informationsmøde på Hagges.

Han understregede, at Tønder Kommune rummer alt, og det er vigtigt at huske på det og bevare fællesskabsfølelsen - så hele kommunen og i princippet hele landet er med til fest den sidste weekend i august.

Støttearmbånd

I løbet af nogle uger vil en midlertidig festivalbutik åbne i Tønders gågade. Herfra sælges støtte-festivalarmbåndet til den nette sum af 100 kroner, støtte-festival-t-shirten og festivalens øvrige merchandise.

Festivalbutikken vil have åben to dage om ugen frem til den uge, hvor 4+ og Tønder Festival skulle have fundet sted.

I den uge vil butikken have åben hver dag. Festivalgæster og frivillige, som ikke bor i nærheden af Tønder, kan købe de forskellige produkter i Tønder Festivals webshop på www.tf.dk

Annonce

Ildsjæle

Det er netop den følelse af fællesskab, to af initiativtagere Torben Jessen og Hans Sjursen, har taget udgangspunkt i - inspireret af Kløften Havefestivals støttegruppe, der i løbet af en uge fik 7000 medlemmer på Facebook.

- Det betyder meget for min butik, at der ikke er festival, så jeg henvendte mig til Hans, der plejer at være med på den værste, fortalte Torben Jessen, der er indehaver af Café Victoria.

- Vi snakkede om, hvordan vi kunne lave en fest, nu da restriktionerne er mere lempelige, og samtidig støtte festivalen. Og der bliver ved med at dukke idéer op, lød det fra en af flere ildsjæle, der var samlet på Hagges.

To af initiativtagerne, Hans Sjursen og Torben Jessen, er blandt andet inspireret af Kløften Festivals støttegruppe. Foto: Annett Bruhn

- Jo flere skæve idéer, vi får, jo mere kommer Tønder på landkortet, understregede Hans Sjursen, der er indehaver af Brinksgaard:

- Det er hjælp til selvhjælp.


Bare gør noget, for fanden.

Hans Sjursen om at tage initiativ til fest


Torben Jessen fortalte, at en af de mange idéer, der er dyrket, er en drinksstation på Victoria. Herfra vil "cykelbude" i form af håndboldspillere fra TM Tønder bringe drinksene ud til kunderne. Hans Sjursen vil at sælge fadøl fra den ombyggede brandbil, han råder over, og i det hele taget er målet at holde en fest og samtidig overholde sikkerhedsforanstaltningerne.

- Festivalen har lavet en platform, hvorfra man kan sælge sine varer. Der kommer et specielt logo, der indikerer, at man er en del af samarbejdet, når man udbyder sin vare på platformen, fortalte projektleder Helene Grunnet, der sælger støttearmbånd og snart også støtte t-shirts på festivalkontoret tirdage og torsdage.

Annonce

En vis kvalitet

- Stephan Scheelke understregede, at alle i princippet kan være med i ordningen, men at der er et ambitiøst kvalitetsniveau:

- Der skal være tale om en vis form for kvalitet, fastslog citychefen.

Stephan Scheelke satser i øvrigt på festivalstemning på Torvet, hvor der vil være musik i løbet af weekenden, og også Hagges åbner dørene til flere musikarrangementer.

Han opfordrede så mange som muligt til at melde sig under fanerne enten på scheelke@citychef.dk eller mobilnummer 2875 8000.

- Nu er op til den enkelte at tænke tanker. Det ville være superfedt, hvis vi kunne aflevere en stor sæk penge til festivalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce