Annonce
Tønder

Godkendelse i hus: Højskoles eksistens er sikret

Løgumkloster Højskoles eksistens er sikret. Således er den godkendt af Slots- og Kulturstyrelsen og kan fra sommer få statsstøtte. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Løgumkloster Højskole fik i sidste uge beskeden om, at den er blevet godkendt af Slots- og Kulturstyrelsen. Allerede fra sommer kan den få statsstøtte.
Annonce

Løgumkloster: I denne uge er en række kursister på et gratis højskoleophold i gang med at klargøre Løgumkloster Højskole til fremtiden.

Og fremtiden den er sikret.

I sidste uge modtog højskolen således meddelelsen om, at Slots- og Kulturstyrelsen har godkendt skolen med virkning fra 1. juni, fortæller en glad formand, Jon Venzel Sønderby.

- Det betyder, at vi kan eksistere, lyder det fra højskolens formand.

- Vi havde jo nok på fornemmelsen, at vi blev godkendt, fordi de har været ret godt tilfredse med os i de møder og de mailkorrespondancer, vi har haft. Så på den måde har pilen peget en god vej, men det er altid rart, når man så først er i mål, siger Jon Venzel Sønderby.

Med godkendelsen kan højskolen fra 1. juni få statstilskud til både korte og lange kurser, og det er tidligere, end højskolen havde håbet på.

- Vi havde håbet på, at det kunne være fra 1. august, fortæller skolens formand.

Det er jo bare fantastisk, fordi det betyder, at vi kan overholde vores tidsplan og komme i gang med de lange kurser, som vi både er i sat i verden for og skal at leve af.

Ursula Dieterich-Pedersen, forstander

Annonce

En god hjælp

Højskolen har løbende været i dialog med Slots- og Kulturstyrelsen om ansøgningen om godkendelse, og ifølge Jon Venzel Sønderby har man løbende skullet korrigere og gøre ansøgningen skarpere.

- Det har været en super god hjælp, fortæller formanden, der sendte de sidste bilag afsted mellem jul og nytår.

Nu skal højskolen i gang med at opfylde et krav om en mere udførlig plan for de lange kurser. De første tilskud kan man få allerede til juni, for her har skolen planlagt korte kurser.

Det er ikke ubetydelige beløb, der er tale om.

Ifølge Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside udløser lange kurser af mindst 12 ugers varighed cirka 2600 kroner per uge per elev i tilskud, kurser af mindst to ugers varighed udløser cirka 1500 kroner per elev per uge, og kurser af omkring en uges varighed udløser omkring 1000 kroner per uge per elev. Derudover får godkendte højskoler også et grundtilskud.

Højskolen i Løgumkloster kan dog ikke hvile på laurbærrene og regne med nu at få tilskud i al fremtid. Således skal højskolen blandt andet have et vist antal elever for at bevare godkendelsen.

Annonce

Jublende forstander

Forstander på højskolen, Ursula Dieterich-Pedersen, er svært begejstret over, at godkendelsen er i hus.

- Det er jo bare fantastisk, fordi det betyder, at vi kan overholde vores tidsplan og komme i gang med de lange kurser, som vi både er i sat i verden for og skal leve af, fortæller forstanderen, der ser de korte kurser som smagsprøver på det, højskolen kan byde på.

Hun synes, det er dejligt, at man kan få støtte allerede fra 1. juni, og at hun ved det allerede nu.

- For mig giver det nu seks måneders forberedelsestid, så det bliver rigtig godt, når vi starter med de lange kurser, siger Ursula Dieterich-Pedersen, der taler varmt om de arbejdsbetingelser, hun får af højskolens bestyrelse.

Hun skal nu på et kursus for nye højskoleforstandere her i januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce