Annonce
Tønder

Godkendelse i hus: Højskoles eksistens er sikret

Løgumkloster Højskoles eksistens er sikret. Således er den godkendt af Slots- og Kulturstyrelsen og kan fra sommer få statsstøtte. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Løgumkloster Højskole fik i sidste uge beskeden om, at den er blevet godkendt af Slots- og Kulturstyrelsen. Allerede fra sommer kan den få statsstøtte.

Løgumkloster: I denne uge er en række kursister på et gratis højskoleophold i gang med at klargøre Løgumkloster Højskole til fremtiden.

Og fremtiden den er sikret.

I sidste uge modtog højskolen således meddelelsen om, at Slots- og Kulturstyrelsen har godkendt skolen med virkning fra 1. juni, fortæller en glad formand, Jon Venzel Sønderby.

- Det betyder, at vi kan eksistere, lyder det fra højskolens formand.

- Vi havde jo nok på fornemmelsen, at vi blev godkendt, fordi de har været ret godt tilfredse med os i de møder og de mailkorrespondancer, vi har haft. Så på den måde har pilen peget en god vej, men det er altid rart, når man så først er i mål, siger Jon Venzel Sønderby.

Med godkendelsen kan højskolen fra 1. juni få statstilskud til både korte og lange kurser, og det er tidligere, end højskolen havde håbet på.

- Vi havde håbet på, at det kunne være fra 1. august, fortæller skolens formand.

Annonce

Det er jo bare fantastisk, fordi det betyder, at vi kan overholde vores tidsplan og komme i gang med de lange kurser, som vi både er i sat i verden for og skal at leve af.

Ursula Dieterich-Pedersen, forstander

En god hjælp

Højskolen har løbende været i dialog med Slots- og Kulturstyrelsen om ansøgningen om godkendelse, og ifølge Jon Venzel Sønderby har man løbende skullet korrigere og gøre ansøgningen skarpere.

- Det har været en super god hjælp, fortæller formanden, der sendte de sidste bilag afsted mellem jul og nytår.

Nu skal højskolen i gang med at opfylde et krav om en mere udførlig plan for de lange kurser. De første tilskud kan man få allerede til juni, for her har skolen planlagt korte kurser.

Det er ikke ubetydelige beløb, der er tale om.

Ifølge Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside udløser lange kurser af mindst 12 ugers varighed cirka 2600 kroner per uge per elev i tilskud, kurser af mindst to ugers varighed udløser cirka 1500 kroner per elev per uge, og kurser af omkring en uges varighed udløser omkring 1000 kroner per uge per elev. Derudover får godkendte højskoler også et grundtilskud.

Højskolen i Løgumkloster kan dog ikke hvile på laurbærrene og regne med nu at få tilskud i al fremtid. Således skal højskolen blandt andet have et vist antal elever for at bevare godkendelsen.

Jublende forstander

Forstander på højskolen, Ursula Dieterich-Pedersen, er svært begejstret over, at godkendelsen er i hus.

- Det er jo bare fantastisk, fordi det betyder, at vi kan overholde vores tidsplan og komme i gang med de lange kurser, som vi både er i sat i verden for og skal leve af, fortæller forstanderen, der ser de korte kurser som smagsprøver på det, højskolen kan byde på.

Hun synes, det er dejligt, at man kan få støtte allerede fra 1. juni, og at hun ved det allerede nu.

- For mig giver det nu seks måneders forberedelsestid, så det bliver rigtig godt, når vi starter med de lange kurser, siger Ursula Dieterich-Pedersen, der taler varmt om de arbejdsbetingelser, hun får af højskolens bestyrelse.

Hun skal nu på et kursus for nye højskoleforstandere her i januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce