Annonce
Kolding

Godset er spil-levende trods corona: - Nogle tror vi helt er lukket

Sikringen af gæsterne foregår allerede fra indgangen, hvor alle bliver instrueret i de husregler, som i øjeblikket gælder på Godset. Foto: David Robertson
Med rollespil og masser af omtanke har Godset forberedt sig, så man trygt kan komme på spillestedet. - Det er vigtigt, at folk kan føle sig trygge og ikke vænner sig til at blive væk, fordi de bliver bekymrede for at gå ud, siger Godset leder.
Annonce

Kolding: Lørdag aften beviser den lokale soulssanger Mekdes, hvorfor hun vidt og bredt regnes blandt morgendagens stjerner. Hun indtager scenen på spillestedet Godset, hvor man i denne tid tager alle forholdsregler, så koncerterne trygt kan afvikles, selv om danskerne stadig må gå med mundbind og dagligt følger med i de aktuelle smittetal.

- Nogle tror, at vi holder helt lukket. Men det er altså ikke tilfældet. Faktisk så kører vi stort set det fulde program. Det er meget lidt, som vi enten har aflyst eller har flyttet, siger Martin Røen Hansen, der er daglig leder af Godset.

Han fortæller, at spillestedet har arbejdet intens med at gøre koncerterne så sikre som muligt, selv om landet står midt i en coronakrise.

- For os er det vigtigt, at alle retningslinjer bliver efterlevet til punkt og prikke. Og gerne lidt mere end det. Som spillested bliver vi traditionelt opfattet som lidt mere ustyrligt, og derfor er det vigtigt at få sendt en besked om, at her er lige så sikkert som hos alle andre udbydere af kultur, siger Martin Røen Hansen.

Annonce

Koncert-rollespil

Derfor har han haft sine mange frivillige med til at lave et koncert-rollespil, hvor han blandt andet selv gik på scenen som trommeslager i et orkester, der spillede til lejligheden. De frivillige havde rollen som enten publikum eller hjælpere, og på denne måde fik de øvet at håndtere en lang række situationer, der normalt forekommer under en koncert -  blandt andet når en publikummer skal på toilet eller i baren.

- Det er afgørende for vores fremtid, at folk er helt klar over, at vi gør os meget umage, så det er sikket at gå til koncert. For min største frygt er, hvis folk er bekymrede for at komme her og vælger at blive hjemme i stedet. Det vil vi ikke kunne holde til på lang sigt, siger Martin Røen Hansen.

Annonce

Afstandsmærker

I alt har Godset lige nu plads til 120 publikummer, sådan som reglerne er i øjeblikket. For dem begynder koncertoplevelsen allerede dagen før, de møder frem.

- Så får de simpelthen en mail med de retningslinjer, som gælder lige nu. Vi sender mailen så sent som muligt, så vi ikke sender noget ud, der er blevet overhalet af et pressemøde i mellemtiden, siger Godsets leder.

Normalt står folk tæt ved barområdet, når der er koncert, men i øjeblikket bliver køen styret af Godsets frivillige, og man står med afmålt afstand, når man kommer frem til disken. Foto: David Robertson

Når publikum står i den afstands-mærkede kø ved spillestedet, bliver regelsættet gentaget både mundtligt og skriftligt, og indenfor skal man bruge mundbind, indtil man sidder på sin plads.

- De fleste har selv mundbind med, men ellers får man det udleveret hos os, siger Martin Røen Hansen.

Folk bliver opfordret til at handle i baren, før de sætter sig, og så vil baren ellers være lukket ved de fleste koncerter. Er den åbent i pausen, bliver folk bedt om at handle rækkevis.

- Medmindre der ikke er så mange indenfor, så vi vurderer, at det kan godt foregå stille og roligt, uden at vi dirigerer det, forklarer Martin Røen Hansen.

Annonce

Oplevelse af frirum

Barområdet er indrettet med båse, så det mest af alt ligner en kø ved supermarkedet, hvor publikum står snorlige og med afstand for at komme frem til disken.

Når publikum sidder ned, må man gerne smide mundbindet. Alle kigger i den samme retning, og ved hver stol står et lille bord, hvor man kan placere sine drikkevarer. Bordet er samtidig en sikring af, at der er afstand mellem alle. - Men man kan stadig sidde og snakke sammen og hygge sig, siger Godsets leder, Martin Røen Hansen. Foto: David Robertson

I løbet af koncerten sidder publikum ned, og mellem hvert sæde står et lille bord, hvor man kan have sine drikkevarer. Bordet sikrer samtidig, at der er den nødvendige afstand mellem alle. Det er en indretning, Godset selv har fået lavet, og som faktisk fungrer og er rigtig hyggelig, mener Martin Røen Hansen. Alt er også blevet sprittet af på forhånd med ioniseret vand, så oplevelsen på Godset er lige så sikker som alle andre kultur-oplevelser.

- Normalt kan vi tilbyde mange forskellige former for samvær. Blandt andet hvor folk slipper sig løs og hopper omkring. Men for tiden kan vi kun tilbyde mere stille samværsformer, hvor man sidder ned og har fokus på koncerten, siger Godset leder og tilføjer:

- Det fungerer også fint. Og selv om der er regler, man skal rette sig efter, så får man en god snas af det frirum, som det er at gå til koncert, og man får en musikalsk oplevelse, som mange går og savner for tiden.

Mundbind og afstandskrav er ikke noget, man normalt forbinder med en koncertoplevelse på Godset, men i øjeblikket er tiderne desværre ikke normale. Foto: David Robertson

Månedens program

I denne måned har Godset et omfattende program.

  • Lørdag den 17. oktober spiller Mekdes.
  • Torsdag den 22. oktober spiller Every Body's Talking
  • Fredag den 23. oktober spiller Niels Lan Dokey
  • Lørdag den 24. oktober spiller Barselona
  • Onsdag den 28. oktober spiller Nicklas Sahl
  • Fredag den 30. oktober spiller Hjalmer (udsolgt)

To koncerter er flyttet fra oktobers program. Det drejer sig om Phlake (til den 24. april 2021) og Danser med Drenge (til den 16. april 2021).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Høje bankgebyrer dræner små foreningers pengekasser: Priser kan svinge med flere tusinde fra bank til bank

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce