Annonce
Esbjerg

Godt år for de små og mellemstore i Esbjerg

Dorte Larsen er senior partner og statsautoriseret revisor hos BDO i Esbjerg. PR foto

I 2016 præsenterede de esbjergensiske SMV'er et gennemsnitligt fald på 0,4 procent i deres resultat af den primære drift. I 2017 fik esbjergenserne dog vendt skuden, og de kan i årets barometer præstere en gennemsnitlig fremgang i overskuddet på hele 10,2 procent.

Esbjerg: 2017 var et godt år for de små og mellemstore virksomheder (SMV) i Esbjerg. Det konstaterer rådgivning- og revisionsvirksomheden BDO, der i en ny analyse og på et SMV Barometret kan se fremgang for landets mindre og mellemstore virksomheder.

- Konklusionen på vores barometer er, at det nu for andet år i træk går rigtig godt for de danske SMV'er. Virksomhederne er både blevet bedre til at tjene penge og polstrer sig samtidig også bedre end i 2016, udtaler Dorte Larsen, senior partner og statsautoriseret revisor hos BDO i Esbjerg i en pressemeddelelse.

SMV-virksomhederne har i 2017 løftet deres omsætning gennemsnitligt med 5,6 procent. Herudover lykkedes det SMV'erne at hæve deres overskud med 6,7 procent. Væksten fordeler sig dog en anelse forskelligt på landsdelene. For en gangs skyld er det SMV'erne i Region Hovedstaden med en vækst på lige over to procent, som kunne registrere den laveste fremgang i omsætning. Årets højdespringer blev Sjælland.

I sidste års barometer præsenterede de esbjergensiske SMV'er et gennemsnitligt fald på 0,4 procent i deres resultat af den primære drift. Således var de en af de få kommuner, hvori SMV'erne ikke præsterede en fremgang i evnen til at tjene penge. I 2017 fik esbjergenserne dog vendt skuden, og de kunne i årets barometer præstere en gennemsnitlig fremgang i overskuddet på hele 10,2 procent. Også på omsætningen og på soliditetsgraden formåede de mindre og mellemstore virksomheder at vækste.

Annonce

De lokale virksomheder hæver både deres overskud og deres omsætning, og på begge parametre præsterer de endda bedre end landsgennemsnittet. Det kan vi kun være stolte af.

Dorte Larsen

27.000 regnskaber

- Vores kommunes mindre og mellemstore virksomheder har haft et rigtig godt regnskabsår i 2017. Særligt hvis man sammenligner med sidste års SMV Barometers knap så gode resultat. De lokale virksomheder hæver både deres overskud og deres omsætning, og på begge parametre præsterer de endda bedre end landsgennemsnittet. Det kan vi kun være stolte af, siger Dorte Larsen.

Det er syvende år i træk, at BDO udarbejder og udsender SMV Barometret. Rapporten er bygget på data fra BDO's kunder, herunder 27.000 regnskaber og spørgeskemabesvarelser fra SMV'er fra hele landet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce