Annonce
Indland

Godt 40 tip fra vidner om mystiske drabssager på ét døgn

Særlig efterforskningsgruppe gennemgår en stribe henvendelser, der måske kan få hul på opklaring af tre drab.

Godt 40 henvendelser fra vidner er tikket ind hos politiet i løbet af det seneste døgns tid i forbindelse med efterforskningen af to drabssager i henholdsvis Ruds Vedby og Vemmelev.

Det oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De fleste henvendelser handler om vidner, der på den ene eller anden måde har været i nærheden af eller er kørt forbi adressen på Slagelse Landevej ved Vemmelev, hvor en endnu uidentificeret person blev fundet dræbt i et udbrændt stuehus søndag.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyste tirsdag, at man har nedsat en særlig efterforskningsgruppe, som skal fokusere på opklaringen af de to drab.

Derudover er man i tæt dialog med nabokredsen Midt- og Vestsjællands Politi, hvor et lignende drab blev begået i Odsherred i februar.

- Vi kan sige, at der er noget omkring drabene – ud over ildspåsættelsen – som gør, at vi finder det fornuftigt at slå vores efterforskning sammen, sagde Kim Kliver tirsdag.

- Der er brugt samme fremgangsmåde, hvor offeret er blevet slået ihjel, og gerningsmanden eller -mændene derefter har sat ild til huset, sagde han.

Han ønsker dog fortsat ikke at komme nærmere ind på, om det for eksempel er drabsmetoden eller andre spor, som kobler drabene sammen. Et muligt motiv har politiet heller ikke løftet sløret for.

Det er i kølvandet på tirsdagens udmelding, at politiet har fået de godt 40 henvendelser fra borgere.

I Grevinge i Odsherred var det en 65-årig mand, der 14. februar blev fundet dræbt i et udbrændt hus. Han var blandt andet blevet udsat for grov vold.

I Ruds Vedby nord for Slagelse var der brand i en 68-årig møntsamlers hus 21. april. Liget af ham blev senere fundet i Blæsinge Grusgrav ved Slagelse.

Politiet er stadig i gang med tekniske undersøgelser i huset på Slagelse Landevej, ligesom vidner og naboer afhøres.

Blandt andet arbejder politiet på at få identificeret den afdøde. I huset bor en 80-årig mand, som sidst er set lørdag ved middagstid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce