Annonce
forside

Godt arbejde af stadsarkivet

Søren Rasmussen

Læserbrev: Kolding Stadsarkiv gør en fremragende indsats for, på en levende og interessant måde, at formidle vores lokalhistorie.

Det kan umiddelbart virke som en vanskelig opgave at skulle gøre lokalhistorie på et stadsarkiv interessant for børn og unge. Men ikke i Kolding Kommune. Her er det lykkedes de dygtige medarbejdere at skabe forskellige meget attraktive tilbud til skolerne, hvor eleverne på nye og spændende måde lærer om vores historie.

Som et godt billede på hvor godt det lykkes, udtalte en af de skoleelever, der havde deltaget i et forløb: "Når man bare hører ordet stadsarkiv, lyder det mega kedeligt. Men det var spændende at høre om, hvordan tingene fungerer".

Et enigt kulturudvalg har valgt at støtte stadsarkivet med midler til at gøre indsatsen i forhold til skoleelever permanent. Det glæder mig meget. Vi kan være stolte af vores stadsarkiv, lederen Lene Wul, medarbejderne og de frivillige. De gør et fremragende stykke arbejde, som vi alle har glæde af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce