Annonce
Tønder

Godt forberedt: Disse mænd overtager mens Torben Sørensen er sygemeldt

Klassisk for Sørensen er både holdet, direktionen og resten af teamet bag TMT bedst muligt forberedt på den kommende situation. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

TM Tønders cheftræner Torben Sørensen er alvorligt syg af en svulst i hjernen, der skal bortopereres. Michael Wollesen og Hans Martin Asmussen overtager styringen, mens Sørensen er sygemeldt, men klubben tror så meget på hans tilbagevenden, at den har forlænget Sørensens kontrakt som cheftræner til næste sæson.

Annonce

Tønder: Søndagens dramatiske kamp mod Fredericia var sidste gang i en periode, at cheftræner Torben Sørensen var med i Tønderhallerne.

Han har en svulst i hjernen, som skal fjernes ved en operation, og derefter skal han igennem et forløb med kemoterapi og strålebehandling.

I sygdomsperioden kommer nuværende U18-træner Michael Wollesen til at hjælpe holdet med trænerrollen, mens nuværende spillende assistenttræner Hans Martin Asmussen får en ny rolle som spillende cheftræner. Også målmandstræner Dennis Klinge får en mere fremtrædende rolle.

Torben Sørensen har forberedt holdet så godt som overhovedet muligt, inden sin sygemelding, og er fast besluttet på at vende tilbage så hurtigt som muligt.

Annonce

Stærke sammen

Bestyrelsen, eliteudvalget og resten af holdet omkring TM Tønder var naturligt chokerede over meldingen fra cheftræneren. Torben Sørensen fortalte om sin sygdom i januar i forbindelse med forhandlingerne om at forlænge hans kontrakt. Han fik selv beskeden mellem jul og nytår.

- Jeg synes det var mest fair, at de fik mulighed for at trække sig, siger Torben Sørensen.

Den mulighed valgte ledelsen hurtigt fra.

- Vi blev meget berørte, for vi kender jo Torben godt, men vi tror fuldt og fast på, at han vender tilbage, så vi var ikke i tvivl om, at vi ville forlænge med ham, fortæller TMT-direktør Kim Wittenkamp.

Han glæder sig over, at Michael Wollesen har sagt ja til at hjælpe holdet, mens Torben Sørensen er sygemeldt, for han har været tilknyttet TMT i mange år, og kender klubbens DNA og de unge spillere. Desuden har han en personlighed, der flugter godt med Torben Sørensens, hvilket skal gøre overgangen nemmere og samtidigt sikre, at linjen bliver videreført.

- Det er vigtigt for os at vise, at vi tror på Torbens linje, og også at vise ham, at vi er stærke nok til at håndtere det her og lever op til klubbens motto "sammen er vi stærke", siger Kim Wittenkamp.

Annonce

Ligger godt

Torben Sørensen har haft succes med det hold, han for en stor dels vedkommende selv har sat, efter at ni spillere meddelte deres afgang efter nedrykningen til 1. division. Der er brugt meget tid og energi på teambuilding og at lære at spille sammen og bruge hinandens forcer.

Den strategi har givet pote, for holdet ligger nummer to i tabellen trods søndagens ærgerlige nederlag til Fredericia HK, og den placering ser Sørensen gerne, at truppen holder fast i eller forbedrer, indtil han selv overtager styringen igen. Hvornår det bliver, er endnu for tidligt at sige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce