Annonce
Læserbrev

Godt gået, Fodbold-Kolding

Læserbrev: For alle os der følger fodbolden i Kolding, er det en fantastisk nyhed, at nu også Vamdrup IF har tilsluttet sig elitesamarbejdet i FSK-regi i Kolding Kommune.

Efter mange års forgæves forsøg er det endelig lykkedes at skabe en model, som får opbakning fra såvel store som små klubber. Når dette lykkes nu, skyldes det en nyskabt gensidig respekt klubberne imellem. Fortidens ”fiskeri” der skal forstærke èn klubs førstehold er passè, og nu er der en åben dialog omkring de spillere, der er ekstra-ordinært dygtige.

Der er i dag en accept af, at de spillere, der har lyst og evner, skal prøve sig selv af på højest mulige niveau. At samarbejdet også omfatter en løsning, hvor de næstbedste videreudvikles i Talentcentret, siger alt om en god model.

Modellen tilsikrer endvidere, at de unge mennesker træner og spiller kampe i deres respektive hjem-klubber. Med andre ord en model uden tabere.

Tillykke til alle involverede. Tillykke med at man endelig er lykkedes med at etablere et samarbejde, hvor alle klubber er vigtige og værdifulde deltagere i samarbejdet.

Hele 16 ud af 17 klubber er med. Kun Kolding Boldklub står udenfor samarbejdet. Kolding Boldklub, som de seneste måneder har trukket overskrifter i forbindelse med skattedom, kommunalt driftstilskud, og konflikt med Kolding Q, som endte med sidstnævntes konkurs.

Og nu altså enegang omkring elitesamarbejde på ungdomssiden. KB kalder sig ”Byens klub”. Meget kan man sige, men man har humor på Mosevej.

Hvis ikke andet, må man have respekt for dét.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce