Annonce
Nordtyskland

Godt hver femte betjent har et også fritidsjob

Tjenesten i politiet er krævende. Derfor kan det godt være problematisk, når politifolk er tvunget til at arbejde i fritiden for at få økonomien til at hænge sammen, erkender politiforbundet.
Hver femte politibetjent i Slesvig-Holsten bijobber. Forklaringen er en blanding af samfundsmæssigt engagement og økonomisk nødvendighed.

KIEL: I Slesvig-Holsten har omkring 1200 af de 6600 politifolk ifølge de seneste tal et bijob. Det bekræfter delstatens politimyndigheder.

Men er det nødvendigt, at en betjent arbejder bag kassen på en tankstation, betjener på en restaurant eller er vicevært?

Nej, lyder det det slesvig-holstenske politiforbund.


Fra vores synsvinkel er en række af disse aktiviteter udtryk for, at politifolkenes sociale engagement ikke stopper, når de har fyraften.

Torsten Jäger, politiforbundet.


- Fritidsjobbene er som regel frivilligt arbejde som for eksempel lokalpolitiker eller leder af ungdomsgrupper, forklarer Torsten Jäger, der er formand for politiforbundet.

Annonce

Mange underviser

Mange politifolk underviser også på aftenskoler.

- Typisk er sportslige, kunstneriske eller politiske interesser baggrunden for, at betjente får registreret et bijob. Men økonomiske grunde kan også være en faktor, erkender Dennis Schneider, der er talsmand for delstatspolitiet.

- Fra vores synsvinkel er en række af disse aktiviteter udtryk for, at politifolkenes sociale engagement ikke stopper, når de har fyraften, betoner Torsten Jäger.

Dog kan det heller ikke bestrides, at mange har småjob i håndværksfag og servicesektoren. Her spiller behovet for en ekstra indtægt en rolle.

- Forklaringen er ofte uforudsete begivenheder som skilsmisse eller underholdsbidrag. Så kan situationen bestemt godt udvikle sig kritisk, når politifolkene både skal håndtere tjenesten og andet arbejde, advarer Torsten Jäger.

Det gælder så meget desto mere, som reglementet foreskriver, at bijob ikke må påvirke tjenesten i politiet.

Startlønnen for en underordnet politibetjent i Slesvig-Holsten er 2478 euro brutto. En nyudnævnt politiassistent får 2641 euro. Hertil kommer forskellige tillæg.

Annonce

Kræver tilladelse

Politifolk er altid forpligtet til at indhente tilladelse, hvis de udøver aktiviteter i fritiden. Det sker for at undgå interessekonflikter. Disse tilladelser kan således inddrages igen.

Politiet syd for grænsen er opbygget noget anderledes end de danske, og der er to forskellige uddannelser. Underordnede politifolk gennemgår en to et halvt år lang uddannelse som en blanding af teori og praksis. Herefter er de vagtmestre.

Politiofficerer skal have en studentereksamen eller lignende. De studerer på politiets professionshøjskole i Eutin i to år. Desuden er de et år i paktik, inden de bliver udnævnt til politiassistenter. En politiassistent i Tyskland har betegnelsen ”Kommissar”, hvilket altså ikke må forveksles med en dansk politikommissær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce