Annonce
Læserbrev

Godt indgreb til gavn for lokale arrangementer

Annonce

Læserbrev: Man plejer at sige, at i Danmark er det sådan, at tre mennesker ikke kan mødes uden at danne en forening. Godt det samme: Vores bomstærke foreningstradition skaber utroligt meget godt.

Lokalt betyder vores hang til foreninger bl.a., at frivillige hvert år stabler traditionsrige begivenheder på benene: Kløften Festival, Pins’Mærken, Høtten – og der er andre gode eksempler.

Festivaler og byfester styrker vores lokale fællesskab. Mange gange skaber begivenhederne også et økonomisk overskud som igen kommer foreninger og lokalsamfund til gavn.

Derfor var det også skidt, når Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ville ramme blandt andet byfester økonomisk, fordi arrangører skulle til at betale en ekstern leverandør i dyre domme for at lave en såkaldt ”pladsfordelingsplan”. Konsekvensen ville være, at arrangementerne ville blive drænet for store pengebeløb. Og sikkerheden i kraft af sådanne planer – som var Styrelsens formål - kan der, som hidtil, sørges for på en tilsvarende men billigere måde.

Derfor er jeg også glad for, at boligminister Kaare Dybvad (S) har grebet ind og besluttet at droppe kravet. Det havde været på igennem systemet før han blev minister, og heldigvis blev det stoppet.

Aktive lokale folk skal have ros for at have råbt op og påpeget konsekvenserne. Ministeren lyttede og greb ind. Vores lokale foreninger og økonomien bag f.eks. Høtte, Pins’Mærken og Kløften Festival skal ikke svækkes med unødvendigt bureaukrati.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce