Annonce
Læserbrev

Godt indgreb til gavn for lokale arrangementer

Læserbrev: Man plejer at sige, at i Danmark er det sådan, at tre mennesker ikke kan mødes uden at danne en forening. Godt det samme: Vores bomstærke foreningstradition skaber utroligt meget godt.

Lokalt betyder vores hang til foreninger bl.a., at frivillige hvert år stabler traditionsrige begivenheder på benene: Kløften Festival, Pins’Mærken, Høtten – og der er andre gode eksempler.

Festivaler og byfester styrker vores lokale fællesskab. Mange gange skaber begivenhederne også et økonomisk overskud som igen kommer foreninger og lokalsamfund til gavn.

Derfor var det også skidt, når Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ville ramme blandt andet byfester økonomisk, fordi arrangører skulle til at betale en ekstern leverandør i dyre domme for at lave en såkaldt ”pladsfordelingsplan”. Konsekvensen ville være, at arrangementerne ville blive drænet for store pengebeløb. Og sikkerheden i kraft af sådanne planer – som var Styrelsens formål - kan der, som hidtil, sørges for på en tilsvarende men billigere måde.

Derfor er jeg også glad for, at boligminister Kaare Dybvad (S) har grebet ind og besluttet at droppe kravet. Det havde været på igennem systemet før han blev minister, og heldigvis blev det stoppet.

Aktive lokale folk skal have ros for at have råbt op og påpeget konsekvenserne. Ministeren lyttede og greb ind. Vores lokale foreninger og økonomien bag f.eks. Høtte, Pins’Mærken og Kløften Festival skal ikke svækkes med unødvendigt bureaukrati.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce