Annonce
Sydjylland

Godt nyt for redderne: Skat anerkender fradrag

Landsformand i Det Faglige Hus, Johnny Nim, bliver ikke overrasket, hvis vi herhjemme ser flere udbryderfagforeninger på det danske arbejdsmarked. Privatfoto
Det er tre år siden, at Reddernes Fagforening blev stiftet som etfagligt alternativ til 3F. Nu anerkender Skat foreningens ret tilskattefradrag.

Kammeradvokaten har på Skats vegne blåstemplet både reddernes ret til trække kontingentet fra på selvangivelsen og det samarbejde, som den nye fagforening Reddernes Fagforening har med Det Faglige Hus. Det skriver Det Faglige Hus i en pressemeddelelse.

Reddernes Fagforening er en selvstændig organisation med egen bestyrelse, der lægger fagforeningens politiske linje og søger at få overenskomst med Falck og andre arbejdsgivere, som har ambulancereddere på lønningslisten. Samtidig har redderne et B-medlemskab i Det Faglige Hus.


Annonce

Det skriger jo til himlen. Alle ved, at fagforeningskontingenter er fradragsberettigede, Og vi har som en lille fagforening selv kørt omkring 20 sager om året, hvor vi har henvendt os med faglige problemstillinger til arbejdsgivere, politikere og embedsværket.

Kim Volder Hammershøj, formand for Reddernes FagforeningReddernes Fagforening blev stiftet af en gruppe reddere, der tidligere var medlemmer af 3F. De var utilfredse med at skulle acceptere en overenskomstfornyelse i 2017, selv om hele 87 procent af redderne stemte nej. SKAT har hele tiden anerkendt fradrag på den del af reddernes kontingent, der betales til Det Faglige Hus. Men SKAT har afvist fradrag på kontingentet til Reddernes Fagforening, fordi fagforeningen endnu ikke har ret til at forhandle overenskomst.

En mærkelig sag

Det undrer formand for Reddernes Fagforening, Kim Hammer Volder Hammershøj, at Skat overhovedet har fået den idé, at kontingentet ikke var fradragsberettiget.

- Det skriger jo til himlen. Alle ved, at fagforeningskontingenter er fradragsberettigede, Og vi har som en lille fagforening selv kørt omkring 20 sager om året, hvor vi har henvendt os med faglige problemstillinger til arbejdsgivere, politikere og embedsværket. Oveni har vi repræsenteret landets ambulancereddere i flere tv-indslag. Derfor er det mærkeligt, at Skat overhovedet starter en sådan sag, siger Kim Volder Hammershøj.

Afgørelsen vækker også glæde i Det Faglige Hus og hos landsformand Johnny Nim, først og fremmest på reddernes vegne, men også fordi Kammeradvokatens afgørelse er en blåstempling af Det Faglige Hus’ muligheder for at være fødselshjælper for nye faglige organisationer.

- Vi vil til enhver tid stå på vagt omkring retten til det frie fagforeningsvalg, og med afgørelsen fra Skat er der åbnet for, at endnu flere faggrupper inden for de større forbund kan bryde ud og danne deres eget forbund, siger Johnny Nim.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Aabenraa For abonnenter

Minister klapper i: Familie frygter for livet efter advarsel om udvisning

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Vanvittige scener i tillægstiden: Sejren var både smuk, grim, vild, overbevisende og heldig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Erhverv For abonnenter

En Europa-palle er steget med 100 kroner: Pallefabrik har aldrig oplevet noget lignende

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Erhverv For abonnenter

Iværksætter postede millioner i at gøre asfaltarbejde grønnere: - Vi skal nok udvide med 8-10 mand

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Annonce