Annonce
Sport

Godt nyt: Forulykket speedwaykører er i bedring

Martin Steen Hansen fra Holsted Speedwayklub kom rigtig galt afsted i forbindelse med en træning i Grindsted. Han kæmper i øjeblikket for sin førlighed på Odense Universitetshospital. Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Den 21-årige speedwaykører Martin Steen Hansen fra Holsted kom lørdag slemt afsted, da han i et styrt til træning pådrog sig slemme skader og måtte lægges i kunstig koma. Nu er der godt nyt fra ham.

Ulykke: Lørdag kom den unge speedwaykører Martin Steen Hansen slemt til skade ved et uheld på træningsbanen i Grindsted.

Den 21-årige kører, der til dagligt tørner ud for Holsted Tigers, brækkede ryggen fire steder og pådrog sig nogle mindre blødninger i hjernen ved uheldet.

Martin Steen Hansen blev efter styrtet fløjet med helikopter til Odense Universitetshospital, hvor han blev lagt i kunstig koma.

Familien kunne søndag på Facebook fortælle, at den unge kører var lammet i sin venstre side, men nu er der heldigvis godt nyt omkring lammelsen.

Annonce

Kan bruge venstre side

Mandag er der nemlig kommet en statusopdatering på Martin Steen Hansens Facebookside om hans tilstand:

- Han gør gode fremskridt i dag. Han bruger nu venstre side arm/ben, han giver tegn, når vi taler til ham, han vågner lidt en gang imellem, står der.

I opdateringen står der også, at den unge kører muligvis snart kan komme tættere på hjemmet.

- De (sygehuspersonalet, red.) har forsøgt at tage ham ud af respiratoren, det var han dog ikke klar til endnu, så der forsøges igen til eftermiddag. Går dette som planlagt, kan han overflyttes til Esbjerg i morgen eller onsdag, skrives der.

Søndag begyndte lægerne ifølge familien så småt at trappe Martin Steen Hansen ud af narkosen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce