Annonce
Læserbrev

Godt nyt fra Ulkebøl Dam

Læserbrev: Den store forurening i fredags ser ud som om at den ikke blev til katastrofen som frygtet. De store mængde af maling som dækkede en stor del af dammen, ses nu ikke mere. Fuglene svømmer rundt som altid, ænder og svaner snadrer rundt og søger føde som om intet var sket. Jeg var ellers meget betænkelig da jeg i fredags fik meddelelsen om det store udslip af maling. Det så ikke godt ud og jeg frygtede det værste for dyrelivet, men også for alle de planter som pryder hele området.

Jeg vil bruge denne lejlighed til at bede om at man i stedet for at fodre fuglene samler affald og får det fjernet. Cigaretskodder og plastik er en meget dårlig kombination, en kombination som skader dyrelivet i området, og så ser det heller ikke godt ud. Med hensyn til fodring af fuglene, så skal man tænke på at rotterne også får et festmåltid som er med til at give en stor bestand af rotter, som så søger op i parcelhusene, som så giver omkostninger i kommunen til skadedyrsbekæmpelse, penge der kunne bruges på vedligeholdelse af de dejlige naturområder vi har i kommunen.

Jeg vil også sige tak til beredskabet for den store indsats som blev ydet. Jeg håber at det store udslip var et uheld og ikke en bevidst handling udført af tåbelige mennesker.

Annonce
Ulkebøl dam
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sport

'En kæmpe fejltagelse af ledelsen': Fans er utilfredse med fyring af succestræner

Annonce