Annonce
Erhverv

Godt nyt til ølentusiaster: Ølfestivalen vender tilbage

Brygger Tim Hyldal fra Hyldals Bryghus fik samlet 450 ølentusiaster ved den seneste Ølfestival i Bække før covid-19. I 2022 vender arrangementet tilbage. Arkivfoto: Søren Dippel
Den næste ølfestival kommer i begyndelsen af oktober 2022. Hyldal Bryggeri i Bække præsenterer en ny øl ved Kartoffelfesten i august.

Bække: München har sin oktoberfest. Bække har sin ølfestival. Og nu er der godt nyt til områdets ølentusiaster med sans for langtidsplanlægning under covid-19.

Ølfestivalen vender nemlig tilbage til Hærvejshallen i Bække i begydelsen af oktober 2022.

- Sidst var vi 450 deltagere. Vi lavede et samarbejde med Iversen Busser, og de kom i busser fra Egtved, Vamdrup, Lunderskov, Kolding og Brørup, fortæller brygger Tim Hyldal fra Hyldals Bryghus i Bække.


Sidst var vi 450 deltagere. Vi lavede et samarbejde med Iversen Busser, og de kom i busser fra Egtved, Vamdrup, Lunderskov, Kolding og Brørup.

Tim Hyldal, brygger


Søren Ryge og musikeren Carsten Knudsen fra De Nattergale var trækplastrene sidste gang, hvor der også var specialøl fra flere bryggerier. Konceptet med mad, god øl og musik gik rent ind.

Annonce

Ny øl på vej

I 2021 bliver Kartoffelfesten i Hovborg i august det arrangementsmæssige højdepunkt. Ved den lejlighed vil brygger Tim Hyldal præsentere en ny kartoffeløl. For tiden arbejder han også på at skabe en alkoholfri øl.

Bryggeriet i Bække har lige nu 28 forskellige slags øl med navne som eksempelvis "Helt ude i hampen", "Kvajebajer", "Pyt, "Modersmål" og "Bækkes Frue".

- Og der er nok af dem, som han siger.

Annonce

Skindet på næsen

Ifølge mediet Fødewarewatch er specialøl blevet hvermandseje under corona. Ørbæk Bryggeri fra landsbyen Refsvindinge på Fyn kan eksempelvis præsentere en vækst på 17 procent.

Men sådan er det ikke alle steder blandt de mindre special-bryghuse. Det er ikke bare sådan lige at omlægge produktionen med mere fokus på dagligvarebutikker landet over.

- Det har noget at gøre med størrelsen på bryggerierne. Selv holder jeg lige skindet på næsen, siger Tim Hyldahl, der brygger på deltid sideløbende med et halvtidsjob i Sønderborg.

I forbindelse med et crowfunding-projekt med Vestslegsvisk Bryghus ApS i Løgumkloster og Ølværket i Esbjerg fik han skabt et godt samarbejde.

De tre selvstændige bryggerier udveksler ideer og sparrer med hinanden.

- Og ideerne mangler ikke, siger Tim Hyldal.

Annonce

Lokale aftagere

Hyldal Bryggeri har lokale restauranter, dagligvarebutikker, specialbutikker og blomsterbutikker som aftagere af det håndbryggede øl. Typisk ligger de indenfor en halv times køreafstand. I forvejen bruger Tim Hyldal nemlig tre timer dagligt i bilen i forbindelse med jobbet i Sønderborg.

Restaurantdelen kan mærkes under covid-19-nedlukningen. Ølsmagningsarrangementer er også blevet ramt.

- Firma-arrangementer med 60 deltagere i november og december kommer nok ikke tilbage i april. Jeg har før haft fire hjælpere til ølsmagnings-arrangementer, siger Tim Hyldal, der dog gerne tager den slags arrangementer ind igen, når forsamlingsforbuddet ændres eller hæves.

Håndværket, smagen, historierne og det gode øl er drivkraften hos Hyldal Bryghus.

Placeringen ved Hærvejen giver også besøg fra nysgerrige vandrere.

- Så kommer de ind og ser, hvordan jeg brygger øl, siger Tim Hyldal.

Størrelsen er ikke det afgørende for ham.

- Drømmen er egentlig bare, at det skal hvile i sig selv, som han siger.


Drømmen er egentlig bare, at det skal hvile i sig selv.

Tim Hyldal


Kartoffeløllen til Vejen Kartoffelfestival i Hovborg bliver tappet på Hyldals Bryghus i Bække. Til august kommer der en ny kartoffeløl. Arkivfoto: Pressefoto

Hyldals Bryghis

Hyldals Bryghus ligger i Bække ved Hærvejen.

De håndbryggede øl smager af naturen langs Hærvejen, ligesom Hærvejens seværdigheder har inspireret til etiketternes design.

Af specielle arrangementer står Hyldals Bryghus bag Ølfestival "Bryg & Musik", Bække, samt Din private Ølsmagning.

Hyldals Bryghus har 28 forskellige slags øl i sit sortiment.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce