Annonce
Sønderjylland

Godt tilbud fra 17 restauranter: Gourmetmiddag til 250 kroner

På billedet ses en gourmet-ret fra Hotel Tønderhus. Sønderjyllands Gourmetuge kører fra mandag 24. februar til søndag 1. marts. I skrivende stund er 17 restauranter online med deres menu. PR-foto
I Sønderjyllands Gourmetuge fra mandag 24. februar til søndag 1. marts byder lokale restauranter på en tre-retters menu med mange med lokale råvarer.

Aabenraa: Destination Sønderjylland og de sønderjyske restauranter gentager succesen fra de tre foregående år og arrangerer Sønderjyllands Gourmetuge i uge 9 fra mandag 24. februar til søndag 1. marts, lyder det i en pressemeddelelse fra Destination Sønderjylland.

Hele ugen vil man kunne nyde en tre-retters menu, mange med lokale råvarer, på en de deltagende restauranter til en fast pris på 250 kroner.

I skrivende stund er 17 restauranter online med deres menu.

- Vi håber på, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at komme ud og opleve nogle af de spændende restauranter og dygtige kokke, Sønderjylland har at byde på, siger direktør for Destination Sønderjylland Karsten Justesen.

Annonce

De restauranter er med

Dyvig Badehotel, Hotel og Restaurant Fakkelgaarden, Torve-Hallen, Restaurant No. 10, Hotel Europa, Hotel Baltic, Det Gamle Rådhus, Bov Kro, Det Sønderjyske Køkken, Restaurant Staffeli, Hotel Tønderhus, Restaurant Bitten, Hotel Nørherredhus, Gram Slotskro, Restaurant Bellevue, Hotel Sønderborg Strand, Restaurant Colosseum, Keller & Co, Agerskov Kro og Restaurant Damende.

Gavekort med gourmetmad

Som noget nyt har det været muligt at købe gavekort til Sønderjyllands Gourmetuge 2020 som en julegave. Noget, mange har benyttet sig af, og dermed kan over 160 personer glæde sig til at sætte sig til bords på en restaurant efter deres eget valg i løbet af Gourmetugen.

- Vi er rigtigt glade for, at gavekortet er blevet så godt modtaget blandt køberne, og vi håber, at det vakte begejstring under juletræet, siger Karsten Justesen og fortsætter:

- Vi ser nu frem til, at billetsalget starter og er spændte på, hvilke restauranter og menuer der fanger gæsternes interesse i år.

Billetter til arrangementet kan købes på visitsonderjylland.dk/gourmetuge fra den 20. januar kl. 12. Allerede nu er det dog muligt at se restauranternes menuer på hjemmesiden, så man på forhånd kan overveje, hvilken restaurant man ønsker at besøge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce