Annonce
Udland

Golden Globe-vinder råber op om australske brande i takketale

Angela Weiss/Ritzau Scanpix
Russell Crowe blev væk fra Golden Globe grundet de australske brande og sendte takketale om klimaforandringer.

Skuespilleren Russell Crowe var ikke til stede ved prisuddelingen Golden Globe i Los Angeles, da han natten til mandag dansk tid blev udråbt som vinder af prisen Bedste Skuespiller i en Miniserie.

Det skriver The Guardian.

Han havde meldt afbud til prisuddelingen for at blive hjemme i Australien, som i disse måneder er hærget af voldsomme brande, for at passe på sin ejendom i landet.

Russell Crowe, der er født i New Zealand og opvokset op i Australien, sendte i stedet en forberedt takketale, som skuespiller Jennifer Aniston læste højt på hans vegne.

- Tag ikke fejl, tragedien i Australien skyldes klimaforandringerne, lød det i talen ifølge branchemagasinet US Weekly.

- Vi bliver nødt til at handle på baggrund af forskningen. Vi må bevæge vores globale arbejdsstyrker i retning af vedvarende energi og respektere vores planet for det unikke og fantastiske sted, den er.

- På den måde vil vi alle kunne have en fremtid. Tak.

Russell Crowe vandt prisen for sin hovedrolle i miniserien "The Loudest Voice", som er en serie i syv afsnit om Roger Ailes, der er stifter af mediet Fox News.

Crowe er ikke den eneste, der har brugt årets Golden Globe som anledning til at sætte fokus på de dødelige brande i Australien.

Efter blot en time af prisuddelingen havde også både komiker og tv-vært Ellen DeGeneres og skuespiller Pierce Brosnan nævnt brandene. Det skriver NBC News.

Russell Crowe er en af de mange kendte personer, der har doneret store summer til de frivillige brandfolk, der kæmper mod flammerne i Australien.

Blandt dem er også den amerikanske sanger Pink og den australske skuespiller Nicole Kidman.

De indsamlede penge går til den frivillige beredskabstjeneste The NSW Rural Fire Services & Brigades Donations Fond.

I alt 24 personer har indtil videre mistet livet i brandene, og tusindvis har mistet deres hjem. 200 brande er fortsat aktive landet over.

/ritzau/

Annonce
Link til artikel i US Weekly
Link til video på The Guardian
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Esbjerg For abonnenter

Ny ballade i Socialdemokratiet: Sandrini kræver formand sat på plads i højhussag

Sønderjylland

Se billederne: Vera og kronprinsen delte uheldshistorier ved indvielse af sygehus

Annonce