Annonce
Esbjerg

Golf med sociale restriktioner

Minna Pedersen og Karin Bang slår for alvor golfsæsonen i gang på Markækbanen i Esbjerg Golfklub. Foto: Martin Ravn
Golfspillerne strømmer i disse dage til landets golfbaner for for alvor at slå sæsonen i gang, men det er med restriktioner og mindre socialt samvær, end de er vant til på grund af coronasituationen. I Esbjerg Golfklub har medlemmerne forståelse for situationen.

Esbjerg: Der var ikke uden bekymringer, at Esbjerg Golfklub i onsdags åbnede sine to baner op for forårskåde medlemmer, der trippede for at finde driveren frem og slå den lille hvide kugle langt ned ad fairwayen.

Efter at have været lukket ned ligesom de fleste andre dele af samfundet blev der åbnet mulighed for at landets golfbaner under restriktioner kunne slå dørene op igen, og det valgte Esbjerg Golfklub også at gøre.

- Vi følger anbefalingerne fra Dansk Golf Union, så vi lukkede ned, da det var anbefalingen, og lukkede op, da anbefalingen lød sådan. Men vi var da helt klart bekymrede for at åbne op igen, for i sidste ende er det os som klub, der står til ansvar. Men jeg må sige, at spillerne har opført sig eksemplarisk siden genåbningen og følger de restriktioner, der gælder på banen og udenfor. Jeg kører selv to runder på banen hver dag, og jeg har ikke én eneste gang måttet skride ind eller påtale noget, siger Johannes Eriksen, der er trænermanager i Esbjerg Golfklub.

Annonce

Restriktioner

Esbjerg Golfklub har omkring 1.700 medlemmer.

Restriktionerne under coronakrisen betyder blandt andet, at banerne der kun er åbne for klubbens egne medlemmer.

De må kun gå to og to, og spillerne skal helst være fra samme husstand eller faste spillemakkere.

Der er ti minutter mellem hver to-bold, der bliver sendt afsted mod normalt otte minutter.

Der er begrænsning på, hvor ofte hvert medlem må spille.

Restaurant, shop med mere er lukket ned, det er kun banerne, der er åbne.

Golfklubben har sendt syv medarbejdere fra administrationen hjem på grund af coronasituationen.

Solidariske

To af de spillere, der er trukket i golftøjet denne søndag formiddag, er Minna Pedersen og Karin Bang, der normalt er en del af et pigeslæng på ti, der spiller sammen.

Minna Pedersen er helt på det rene med, at man skal passe på for tiden.

- Jeg er selv lige kommet ud af 14 dages karantæne efter en ferietur til Gran Canaria. Coronaen brød løs, mens min mand og jeg var afsted, og vi var spærret inde på hotellet i en uge, inden vi kom hjem. Jeg har glædet mig meget til at komme ud at spille golf igen, og jeg tager det, som det er. Vi skal passe på hinanden, det er det vigtigste, så må vi sige pyt til, at noget af de sociale ryger, vi er nødt til at være solidariske i sådan en situation, siger Minna Pedersen, der er 69 år og spiller golf i klubben på tiende sæson.

Karin Bang er helt på linje med sin makker.

- Det handler mere om golfspil, frisk luft og motion under de her forhold. De små klubber i klubben som vores pigeklub er der lukket ned for, men vi må indhente det sociale senere, når alt det her forhåbentligt er overstået, siger hun.

Sammen med Minna Pedersen skal hun ud på Marbækbanen, hvor der venter 18 huller og omkring 10 kilometers gang i det dejlige solskinsvejr.

Og humøret bliver ikke slået i stykker af, at hendes udslag fra første hul ender i træerne på venstre side.

- Det er aldrig nogensiden sket for mig før på første hul, forsikrer hun.

Minna Pedersen er lige kommet ud af to ugers karantæne efter en ferietur på Gran Canaria og glæder sig til at spille golf igen. Foto: Martin Ravn
Medlememrne har været forstående og gode til at følge de retningslinjer, der gælder under coronakrisen, fortæller Johannes Eriksen, der er trænermanager i Esbjerg Golfklub. Foto: Martin Ravn
De fleste af landets golfbaner er blevet åbnet for spil igen, men der gælder specielle regler på grund af risikoen for smitte og udbredelse af coronavirus. Foto: Martin Ravn
De fleste af landets golfbaner er blevet åbnet for spil igen, men der gælder specielle regler på grund af risikoen for smitte og udbredelse af coronavirus. Foto: Martin Ravn.
De fleste af landets golfbaner er blevet åbnet for spil igen, men der gælder specielle regler på grund af risikoen for smitte og udbredelse af coronavirus. Foto: Martin Ravn.
De fleste af landets golfbaner er blevet åbnet for spil igen, men der gælder specielle regler på grund af risikoen for smitte og udbredelse af coronavirus. Foto: Martin Ravn.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Formand for menighedsråd trækker sig i protest over biskop: Det vil jeg ikke være med til

Annonce