Annonce
Vejen

Golfbaner i Vejen, Holsted og Jels er alle lukket for spil

Vejen Golfklub har valgt at følge anbefalingerne fra Dansk Golf Union om at lukke. Arkivfoto: Vejen Golfklub
Fra de tre golfklubber rundt i Vejen Kommune er der fuld opbakning til Dansk Golf Unions anbefalinger om at lukke ned for baner, klubhuse og træningsfaciliteter.
Annonce

Vejen-Holsted-Jels: Dansk Golf Union har midten af sidste uge anbefalet, at golfbaner, klubhuse og træningsfaciliteter holdes lukket på grund af risikoen for coronasmitte.

Det er dog ikke alle landets omkring 180 klubber, som har fulgt den anbefaling. Omkring 15 procent af klubberne har fortsat tilladt spil på deres baner. Det er sket med argumenter om, at banerne er åbne med en række restriktioner, som betyder, at der holdes behørig afstand.

Dansk Golf Union har dog fastholdt sin anbefaling. I de tre golfklubber i Vejen Kommune – Vejen Golfklub, Holsted Golfklub og Royal Oak Golf Club i Jels – har alle valgt at følge anbefalingen.

Vi er ikke hævet over hverken DGUs anbefalinger eller myndighedernes anvisninger, hvorfor vi har vurderet, at beslutningen om at lukke desværre er nødvendig.

Vejen Golfklubs bestyrelse

Annonce

Må vise samfundssind

Alle tre klubber er lukket for spil.

Fra Vejen Golfklub er holdningen klar: - Vi er ikke hævet over hverken DGUs anbefalinger eller myndighedernes anvisninger, hvorfor vi har vurderet, at beslutningen om at lukke desværre er nødvendig. Golfsporten må vise samfundssind og tage et samfundsansvar, og gøre alt hvad vi kan i denne svære situation, og vi må alle huske på, at golf ikke er en nødvendighed om end yderst fornøjeligt.

Fra bestyrelsen tilføjes det: - Nogle vil argumentere for, at der fortsat kan spilles golf, da vi ikke nødvendigvis forsamles mere end 10 personer, og golf spilles udendørs. Selvom det er fristende at holde åbent for spil med en række restriktioner for at mindske smittespredningen, så mener vi ikke, at tiden er inde til at løbe denne risiko. Det vil igen blive tid til golf, når situationen er under kontrol, men for nuværende indstilles vores fantastiske idræt til fordel for at støtte op om og tage et fælles ansvar for at mindske spredning af Coronavirus i Danmark.

Pleje af banen vil fortsat varetages men i tilpassede rutiner, der lever op til sundhedsstyrelsens krav og anbefalinger.

Samme holdning lyder fra også fra Holsted Golfklub:

-Bestyrelsen i Holsted Golfklub har besluttet at følge anbefalingen fra DGU, og vi lukker derfor klubhus, træningsfaciliteter samt baner frem til den 30. marts, konstateres det fra klubben i Holsted.

Som en følge af lukningen er åbningsmatchen også udsat.

Fra Royal Oak Golf Club meddeles det: - Som ansvarligt medlem af DGU bakker vi 100 procent op omkring deres og regeringens anbefalinger om at stå sammen hver for sig. Vi har alle et ansvar, og dette er vores måde at vise vores støtte til regeringen. Al aktivitet på Royal Oak er lukket ned frem til og med mandag den 30. marts. Vi henstiller til, at alle overholder dette, så vi alle kommer igennem denne krise hurtigst muligt, og at vi snart igen kan spille golf på Royal Oak.

Også i Holsted Golfklub er det ikke muligt at drive ud for tiden. Arkivfoto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce