Annonce
Indland

Golfkøllerne svinges nu kun på deltid

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Anders Hansen stoppede officielt golfkarrieren for fem år siden. Men savnet var for stort, så han tager en tørn indimellem. 16. september fylder han 50 år.
Annonce

Et halvt år fik golfkøllerne lov til at samle støv efter Anders Hansens karrierestop i 2015. Så savnede han spillet, genoptog karrieren og har siden optrådt sporadisk på European Tour.

Når Anders Hansen onsdag 16. september runder 50 år, kan han altså modsat de fleste jævnaldrende sportsfolk fortsat kalde sig for aktiv udøver.

- De seks første måneder efter mit stop var fantastiske. Jeg hyggede mig og rørte slet ikke en golfkølle, fortalte golfspilleren fra Sønderborg i 2018 til golfpodcasten Chip In.

- Men så begyndte jeg at kede mig og tænkte, jeg lige kunne gå op og slå et par bolde, og så blev jeg fanget i det igen.

Det stod klart, at det ikke var golf, han var mæt af. Det var rejser, lufthavne, hoteller og tid væk fra familien.

Han sørgede for at beholde sit kort til European Tour og har spillet mellem to og ni turneringer om året fra 2016 og frem.

Han var en del af det danske golfboom i 1990'erne anført af Thomas Bjørn, og selv om Bjørn blev den største stjerne, nåede Anders Hansen også et par gedigne triumfer.

Det blev til tre sejre på European Tour, og to af dem var i den helt tunge ende af skalaen.

Anders Hansen strøg i 2002 til tops ved European Tours turneringsflagskib, som dengang hed Volvo PGA Championship. Endda med den dengang rekordlave 19 under par som score efter de fire runder.

Fem år senere var titelsponsoren skiftet til BMW, men vinderen var den samme, da Anders Hansen i 2007 gentog bedriften i turneringen.

Samme år blev han desuden den første dansker, der klarede kvalifikationen til PGA Tour i USA, som dog aldrig blev en succes for sønderjyden, som efterfølgende vendte snuden mod Europa efter et år.

Sejren ved den mindre Joburg Open i 2009 blev hans tredje og - foreløbigt må det retteligt indskydes - sidste.

Han nåede dog også at imponere med en tredjeplads ved majorturneringen PGA Championship i 2011, der trods navnesammenfald ikke må forveksles med turneringen, som Hansen vandt to gange.

En majortitel når han næppe. Men han kan godt være tilfreds med en karriere, som har rundet 442 turneringer på European Tour, et år på PGA Tour og mere end 90 millioner kroner hentet i præmiepenge.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce