Annonce
Aabenraa

Golfklub blev politianmeldt for corona-overtrædelse

Det er midlertidigt slut med golf i Aabenraa Golfklub. Arkivfoto: Claus Thorsted
En person har anmeldt Aabenraa Golfklub til politiet, fordi vedkommende troede, at klubben holdt turnering og dermed overtrådte forsamlingsforbuddet i forbindelse med den verserende corona-krise. Det var dog ikke tilfældet. Klubben har i øvrigt lukket helt ned for aktiviteterne siden mandag.
Annonce

Aabenraa: - Der var ikke noget at komme efter.

Sådan lyder det fra Jonna Andersen, næstformand i Aabenraa Golfklub på Løjt Land. Søndag blev klubben politianmeldt, og det førte til et besøg fra ordensmagten om formiddagen.

- I første omgang var vores vurdering egentlig, at vi godt kunne forsvare at holde åbent, fordi folk kun bevæger sig rundt i mindre grupper og holder god afstand fra andre. Men søndag var der så godt vejr, at der var en del ude og spille golf, og det har nogen så åbenbart tolket som, at der var en turnering i gang. Men vi kører ikke turneringer, og alt er da også suspenderet på nuværende tidspunkt, siger Jonna Andersen.

Konkret er det forbudt at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere end 10 personer er samlet. Jonna Andersen fortæller dog, der ikke kommer en sag ud anmeldelsen.

Det bekræftes af Jens Peter Rudbeck, politikommissær i Syd- og Sønderjyllands Politi, som fortæller, at der ikke engang er optaget rapport fra besøget.

- Havde der været mere i det, hvor vi var involveret, havde den helt sikkert været på døgnrapporten, siger han.

Næstformand Jonna Andersen forventer, at lukningen vil blive forlænget til at flugte med myndighedernes nedlukning til den 13. april. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Havde åbent

Dansk Golf Union har tidligere anbefalet, at danske golfklubber lukker baner, klubhuse og træningsfaciliteter. I modsætning til kommunens anden golfklub, Sønderjyllands Golfklub, som lukkede for alle aktiviteter torsdag den 19. marts, valgte Aabenraa Golfklub i første omgang ikke at følge anbefalingerne fra DGU.

- Vi vurderede, at når man spiller golf, er man maksimalt fire personer sammen, og så tog vi nogle forholdsregler ved eksempelvis at fjerne de ting, folk normalt rører ved. Vi lukkede også klubhuset, så der ikke var mulighed for at sætte sig derind bagefter. Egentlig synes vi, det kan sammenlignes med en tur i naturen, så vi vurderede, det godt kunne lade sig gøre. Men vi ønskede heller ikke at lukrere på, at andre havde lukket, så det var kun forbeholdt medlemmerne, siger Jonna Andersen.

Fredag i sidste uge valgte man så alligevel at lukke helt ned.

- Vi blev enige om at følge DGU's anvisninger og lukkede fra mandag. Det har ikke noget med politianmeldelsen at gøre, for det blev bestemt inden, siger Jonna Andersen.

Annonce

Forlænger opfordring

Fredag var også dagen, hvor Dansk Golf Union udtrykte ærgrelse over de klubber, der ikke følger anbefalingerne. På det tidspunkt var det 15 procent af klubberne, der stadig havde åbent for at spille golf.

- Af Danmarks 148.000 golfspillere er de 55.000 over 65 år og befinder sig i risikogruppen. På trods af både golfklubberne og DGU's indsats for at påvirke golfspillernes adfærd i retning af myndighedernes anbefalinger, viser dagligdagen i golfklubben, at de ikke bliver efterlevet. Ved at åbne en golfbane for spil risikerer vi, at myndighedernes anbefalinger bliver kompromitteret. Det er ikke et image, DGU ønsker for golfsporten, skriver DGU på sin hjemmeside, hvor der senest torsdag vil komme en ny udmelding om anbefalingerne, efter statsminister Mette Frederiksen mandag forlængede nedlukningen af landet til den 13. april.

- Jeg forventer, at de forlænger opfordringen til at holde lukket, og jeg er da næsten 100 procent sikker på, at vi følger den, siger Jonna Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce