Annonce
Esbjerg

Golfklub forsøgte at holde banen åben: - Det er ikke forsvarligt længere

Tirsdag fik medlemmerne af golfklubben besked. Ifølge bestyrelsesformanden har spillerne reageret positivt på, at klubben viser samfundssind. Arkivfoto: Chresten Bergh
Fanø Vesterhavsbads Golfklub har tirsdag indstillet al spil på deres golfbane som følge af corona-krisen. I starten forsøgte man dog at holde spillet kørende, hvor visse forbehold blev taget i brug.
Annonce

Fanø: Selv om der ikke er noget forbud mod at spille golf, måtte golfspillerne tilknyttet Fanø Vesterhavsbads Golfklub fra tirsdag lægge køllerne tilbage i deres golfbags.

- Vi har lige lukket banen tirsdag. Det er ikke længere forsvarligt og samfundshensigtsmæssigt, at man spiller golf, vurderer vi, siger Peter Kristensen, bestyrelsesformand for Fanø Vesterhavsbads Golfklub.

For en uges tid siden meldte Dansk Golf Union ud, at alle golfklubber i landet burde lukke for deres klubhuse, træningsfaciliteter, og at man indstillede al spil på golfbanerne frem til den 30. marts. Opfordringen kom på baggrund af regeringens opfordringer til, at man ikke måtte samles mere end 10 mennesker.

Efter meldingen lukkede Fanø Vesterhavsbads Golfklub til at starte med for klubhuset og træningsfaciliteterne, men man vurderede, at spillet i privat regi godt kunne fortsætte forsvarligt.

- Først lavede vi nogle tiltag, hvor vi forsøgte at holde folk på afstand fra hinanden. Der har ikke været ret mange spillere på golfbanen her på det seneste, og det var en af grundene til, at vi i første omgang ikke lukkede helt ned, siger Peter Kristensen.

Vejret bliver bedre og bedre, og vi nærmer os en højsæson, hvor folk bliver interesseret i at komme til Fanø, og i disse tider er vi ikke interesseret i, at vores golfbane bliver et samlingspunkt.

Peter Kristensen, bestyrelsesformand i Fanø Vesterhavsbads Golfklub.

Annonce

Lukket mens der hersker tvivl

Interessen for golf på Fanø har været relativ lav, men med det varme vejr, der snart melder sin ankomst, har de været nød til at trække en streg i sandet.

- Vejret bliver bedre og bedre, og vi nærmer os en højsæson, hvor folk bliver interesseret i at komme til Fanø, og i disse tider er vi ikke interesseret i, at vores golfbane bliver et samlingspunkt, siger Peter Kristensen.

Men kan du se logikken i, at man bør lukke for golfbanerne? Det er jo et stort areal, og man går sjældent mange mennesker sammen?

- Folk spørger om, det er okay at spille golf, og det er det i princippet, ligesom det også er okay at gå en tur i skoven. Men problemet er, at når man spiller golf hver dag og blander sig med forskellige, så får man skabt smittekæder, og dem vil vi ikke være med til at skabe, siger Peter Kristensen.

Flere golfklubber i landet har kontaktet Sundhedsstyrelsen, for at få svar på om de retningslinjer, Sundhedsstyrelsen har sendt ud, er forsvarlige at spille golf under.

- Vi afventer svarene, men så længe, der er tvivl om det, vil vi selvfølgelig ikke holde åbent, siger Peter Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Trekantområdet

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce