x
Annonce
Esbjerg

Golfklub forsøgte at holde banen åben: - Det er ikke forsvarligt længere

Tirsdag fik medlemmerne af golfklubben besked. Ifølge bestyrelsesformanden har spillerne reageret positivt på, at klubben viser samfundssind. Arkivfoto: Chresten Bergh
Fanø Vesterhavsbads Golfklub har tirsdag indstillet al spil på deres golfbane som følge af corona-krisen. I starten forsøgte man dog at holde spillet kørende, hvor visse forbehold blev taget i brug.

Fanø: Selv om der ikke er noget forbud mod at spille golf, måtte golfspillerne tilknyttet Fanø Vesterhavsbads Golfklub fra tirsdag lægge køllerne tilbage i deres golfbags.

- Vi har lige lukket banen tirsdag. Det er ikke længere forsvarligt og samfundshensigtsmæssigt, at man spiller golf, vurderer vi, siger Peter Kristensen, bestyrelsesformand for Fanø Vesterhavsbads Golfklub.

For en uges tid siden meldte Dansk Golf Union ud, at alle golfklubber i landet burde lukke for deres klubhuse, træningsfaciliteter, og at man indstillede al spil på golfbanerne frem til den 30. marts. Opfordringen kom på baggrund af regeringens opfordringer til, at man ikke måtte samles mere end 10 mennesker.

Efter meldingen lukkede Fanø Vesterhavsbads Golfklub til at starte med for klubhuset og træningsfaciliteterne, men man vurderede, at spillet i privat regi godt kunne fortsætte forsvarligt.

- Først lavede vi nogle tiltag, hvor vi forsøgte at holde folk på afstand fra hinanden. Der har ikke været ret mange spillere på golfbanen her på det seneste, og det var en af grundene til, at vi i første omgang ikke lukkede helt ned, siger Peter Kristensen.

Annonce

Vejret bliver bedre og bedre, og vi nærmer os en højsæson, hvor folk bliver interesseret i at komme til Fanø, og i disse tider er vi ikke interesseret i, at vores golfbane bliver et samlingspunkt.

Peter Kristensen, bestyrelsesformand i Fanø Vesterhavsbads Golfklub.

Lukket mens der hersker tvivl

Interessen for golf på Fanø har været relativ lav, men med det varme vejr, der snart melder sin ankomst, har de været nød til at trække en streg i sandet.

- Vejret bliver bedre og bedre, og vi nærmer os en højsæson, hvor folk bliver interesseret i at komme til Fanø, og i disse tider er vi ikke interesseret i, at vores golfbane bliver et samlingspunkt, siger Peter Kristensen.

Men kan du se logikken i, at man bør lukke for golfbanerne? Det er jo et stort areal, og man går sjældent mange mennesker sammen?

- Folk spørger om, det er okay at spille golf, og det er det i princippet, ligesom det også er okay at gå en tur i skoven. Men problemet er, at når man spiller golf hver dag og blander sig med forskellige, så får man skabt smittekæder, og dem vil vi ikke være med til at skabe, siger Peter Kristensen.

Flere golfklubber i landet har kontaktet Sundhedsstyrelsen, for at få svar på om de retningslinjer, Sundhedsstyrelsen har sendt ud, er forsvarlige at spille golf under.

- Vi afventer svarene, men så længe, der er tvivl om det, vil vi selvfølgelig ikke holde åbent, siger Peter Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce