Annonce
Aabenraa

Golfklubber er genåbnet: - Som at lukke køer ud på græs

Golfklubberne er åbnet igen, men der er masser af restriktioner. Arkivfoto: Timo Battefeld
Der er rift om tiderne, efter at golfklubberne i Aabenraa Kommune er åbnet igen.
Annonce

Uge: Golfklubberne i Danmark har gennem en længere periode været lukket ned på grund af coronavirussen, men i sidste uge kom der nye anbefalinger fra Dansk Golf Union, og det betød, at golfbanerne nu er åbnet igen.

Det gælder også for Sønderjyllands Golfklub i Uge og Aabenraa Golfklub tæt ved Løjt Kirkeby. Genåbningen af golfklubberne er dog forbundet med en masse restriktioner, der skal minimere smittespredning.

- Vi følger selvfølgelig anbefalingerne fra Dansk Golf Union, og det betyder blandt andet, at der skal være 16 minutter mellem hver gruppe, og der må højest være to i en gruppe mod tidligere fire. Det betyder, at der er langt færre spillere på banen, siger John Riisberg, der er bestyrelsesformand i Sønderjyllands Golfklub.

Genåbningen af Sønderjyllands Golfklub gælder også kun for klubbens medlemmer, så der kan lige nu ikke inviteres gæster til et slag golf, og der bliver også åbnet senere end normalt.

- Samtidig er alle faciliteter også fortsat lukket ned, så vi synes, det er fuldt forsvarligt, at der er åbnet for at spille golf igen, siger John Riisberg.

Alle vores faciliteter er lukket, men det er muligt at komme på toilet.

Klaus Milton Jensen, Aabenraa Golfklub

Annonce

Rift om tiderne

Medlemmerne af Sønderjyllands Golfklub synes tilsyneladende også, at det er forsvarligt igen at spille golf, for der er rift om tiderne.

- Alle tider er stort set belagt. Det er som at lukke køer ud på græs. Folk er vilde med at komme ud og spille golf, og det er da også sundt at komme ud i den friske luft, siger John Riisberg og tilføjer, at der bliver holdt øje med, at restriktionerne bliver overholdt.

- Vores banekontrol holder øje med, at restriktionerne bliver fulgt, siger bestyrelsesformanden for Sønderjyllands Golfklub.

Annonce

En travl påske

Også i Aabenraa Golfklub bliver anbefalingerne fra Dansk Golf Union fulgt nøje efter genåbningen af banen i torsdags.

- Åbningen gælder kun for vores medlemmer og langdistance-medlemmer. Der skal være 10 minutter mellem hver gruppe på banen, og en gruppe må maksimalt være på to personer, siger Klaus Milton Jensen, der er bestyrelsesformand i Aabenraa Golfklub.

Klubhuset og træningsfaciliteter er stadig lukket ned, og alle spillere skal starte ved hul 1.

- Alle vores faciliteter er lukket, men det er muligt at komme på toilet, siger Klaus Milton Jensen, der ligesom Sønderjyllands Golfklub kan berette om stor efterspørgsel efter at gå en runde golf.

- Vores bane er fuldstændig booket lige nu, og jeg forventer også, at det bliver en travl påske, siger Klaus Milton Jensen og tilføjer, at det primært er par, der spiller sammen for tiden.

Bestyrelsesformanden for Aabenraa Golfklub mener også, at det er fuldt forsvarligt, at der er åbnet for golfbanerne igen.

- Der er masser af plads på banen på grund af restriktionerne, og folk er gode til at holde afstand. Det gælder også på parkeringspladsen, siger Klaus Milton Jensen.

Anbefalinger

Nogle af anbefalingerne fra Dansk Golf Union efter genåbning af golfbaner:

Spil foregår enkeltvis eller i to-bolde. Afstand på mindst 10 minutter mellem bolde.

Spil på banen foregår blandt spillere fra samme husstand eller med en fast spillemakker.

Ankomst til golfbanen sker tidligst 10 minutter før reserveret starttid, og spillerne kører hjem umiddelbart efter afsluttet spil.

Det er kun klubbens egne medlemmer, som bør have adgang til banen.

Klubber opfordres til at iagttage spillernes adfærd på banen og om nødvendigt lukke banen, hvis anbefalinger til sikkert spil ikke bliver overholdt.

Kilde: Dansk Golf Union

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Lone må lukke ned for bryllups-biks i tre uger: Overnatningsmuligheder på Fanø er revet væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce